settings icon
share icon
Kysymys

Onko taivas todellinen?

Vastaus


Taivas on todella kirjaimellinen paikka. Raamattu kertoo meille taivaan olevan Jumalan valtaistuin (Jes. 66:1; Ap. t. 7:48-49; Matt. 5:34-35). Jeesuksen ylösnousemuksen ja apostoleille ilmestymisen jälkeen "hänet otettiin ylös taivaaseen ja hän istuutui Jumalan oikealle puolelle (Mark. 16:19; Ap. t. 7:55-56). "Kristus ei mennytkään ihmiskäsin tehtyyn pyhäkköön, joka on vain todellisen pyhäkön kuva, vaan itse taivaaseen ollakseen nyt Jumalan edessä puhumassa meidän puolestamme (Hepr. 9:24). Jeesus on mennyt edeltä käsin taivaaseen, jossa hän on meidän ylipappimme Jumalan tekemässä temppelissä (Hepr. 6:19-20; 8:1-2).

Jeesus itse kertoo meille Jumalan talossa olevan paljon huoneita ja kuinka hän on mennyt edeltä käsin valmistamaan meille asuinsijan sinne. Meillä on hänen lupauksensa siitä, että hän palaa jonakin päivänä viedäkseen meidät luokseen taivaaseen (Joh. 14:1-4). Uskomme iankaikkiseen kotiin taivaassa perustuu Jeesuksen suoraan lupaukseen. Taivas on todella kirjaimellinen paikka. Taivas on todellakin olemassa.

Ihmisten kieltäessä taivaan olemassaolon, he eivät ainoastaan torju Raamatun opetusta, vaan myös sydämensä pohjimmaisen kaipuun. Paavali kirjoitti tästä aiheesta kirjeessään korinttolaisille, rohkaisten heitä tarrautumaan taivaan toivoon, jotta he eivät menettäisi rohkeuttaan. Vaikka me "huokailemme ja kaipaamme" maallisessa kehossamme, meillä on taivaallinen toivo aina edessämme ja odotamme innolla sinne pääsyä (2. Kor. 5:1-4). Paavali kehotti korinttolaisia odottamaan taivaalliseen kotiin pääsyä, mikä puolestaan rohkaisi heitä kestämään tämän elämän vaikeudet ja pettymykset. "Tämä hetkellinen ja vähäinen ahdinkomme tuottaa meille määrättömän suuren, ikuisen kirkkauden. Emmekä me kiinnitä katsettamme näkyvään vaan näkymättömään, sillä näkyvä kestää vain aikansa mutta näkymätön ikuisesti (2. Kor. 4:17-18).

Samoin kuin Jumala on laittanut ihmisen sydämeen tietoisuuden olemassaolostaan (Room. 1:19-20), samoin meidät on "ohjelmoitu" haluamaan taivaaseen pääsyä. Tämä aihe toistuu lukemattomissa kirjoissa, lauluissa ja taideteoksissa. Valitettavasti syntimme sulkee meidät pois taivaasta. Koska taivas on pyhän ja täydellisen Jumalan asuinpaikka, synnille ei ole siellä sijaa eikä sitä voi sallia siellä. Onneksi Jumala on valmistanut meille avaimen taivaan ovien aukaisemiseen - Jeesuksen Kristuksen (Joh. 14:6). Kaikki häneen uskovat ja anteeksiantoa haluavat näkevät taivaan porttien aukeavan heille. Kannustakoon tuleva kirkkaus ja iankaikkinen koti meitä palvelemaan Jumalaa uskollisesti ja täydestä sydämestä. "Veljet, meillä on siis täysi oikeus astua sisälle kaikkeinpyhimpään, koska Jeesus on uhrannut verensä ja näin avannut meille uuden, elämään vievän tien, joka kulkee väliverhon - hänen ruumiinsa - kautta. Meillä on suuri ylipappi, jonka haltuun on uskottu Jumalan koko huone. Astukaamme sen tähden Jumalan eteen vilpittömin sydämin ja varmoina uskossamme, sydän vihmottuna puhtaaksi pahasta omastatunnosta ja ruumis puhtaalla vedellä pestynä" (Hepr. 10:19-22).

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Onko taivas todellinen?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries