settings icon
share icon
Kysymys

Onko ylöstempauksen jälkeen mahdollisuutta pelastumiseen?

Vastaus


Jotkut Raamatun tulkitsivat uskovat, että uskovien ylöstempauksen jälkeen ei ole mitään mahdollisuutta pelastumiseen. Raamattu ei kuitenkaan opeta näin missään kohdin. Lukemattomia ihmisiä pelastuu ahdistuksen aikana. Esimerkiksi Ilm. 7:4 mainitut 144000 todistajaa ovat juutalaisia uskovia. Jos kukaan ei pelastuisi ahdistuksen aikana, miksi monet teloitetaan uskon tähden (Ilm. 20:4)? Mikään raamatunkohta ei tue näkemystä, että ihminen ei voi pelastua ylöstempauksen tapahduttua. Itse asiassa monet jakeet opettavat toisin.

Toinen näkemys on, että ne, jotka ovat kuulleet evankeliumin ja torjuneet sen, eivät voi pelastua uskovien ylöstempauksen jälkeen. Näin ollen ahdistuksen aikana pelastuneet ovat ainoastaan niitä, jotka eivät olleet koskaan kuulleet evankeliumia ennen ylöstempausta. Todisteena tästä käytetään 2. Tess. 2:9-11, jonka mukaan Antikristus tekee ihmeitä eksyttääkseen ne, jotka ”joutuvat kadotukseen” ja Jumala lähettää heille ”rajun eksytyksen”, jotta he uskoisivat valheeseen. Syynä tähän on, että ”he eivät ole rakastaneet totuutta, joka olisi pelastanut heidät” (jae 10). On toki mahdollista että ne, jotka olivat kovasydämisiä evankeliumia kohtaan ennen ylöstempausta, pysyvät sellaisina sen jälkeenkin. Samoin Antikristus eksyttää monia (Matt. 24:5). Mutta ne, jotka ”eivät ole rakastaneet totuutta, joka olisi pelastanut heidät” ei välttämättä tarkoita niitä, jotka kuulivat evankeliumin ennen ylöstempausta. Siinä saattaa olla kyse kenestä tahansa milloin tahansa. Näin ollen tälle tulkinnalle ei ole raamatullista pohjaa.

Ilm. 6:9-11 käsittelee niitä, jotka surmattiin ahdistuksen aikana ”Jumalan sanan ja oman todistuksensa tähden.” Nämä marttyyrit kertovat näkemästään ahdistuksen aikana ja he kuuluvat niihin, jotka uskoivat evankeliumiin ja he kehottavat muita tekemään parannuksen ja uskomaan. Antikristus ja hänen seuraajansa ei suvaitse heidän evankeliointiaan ja siksi surmaavat heidät. Kaikki nämä marttyyrit kuuluvat niihin, jotka olivat elossa ennen ylöstempausta ja joista tuli uskovia vasta sen jälkeen. Näin ollen pelastuminen ja Kristukseen uskominen on mahdollista vielä ylöstempauksen jälkeenkin.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Onko ylöstempauksen jälkeen mahdollisuutta pelastumiseen?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries