settings icon
share icon
Kysymys

Mikä on pedon merkki (666)?

Vastaus


Raamatun tärkein pedon merkin mainitsema kohta on Ilm. 13:15-18. Muut viitteet siihen löytyvät Ilm. 14:9, 11, 15:2, 16:2, 19:20, and 20:4. Tämä merkki on Antikristuksen ja väärän profeetan (Antikristuksen puhemies) seuraajien sinetti. Väärä profeetta (toinen peto) saa ihmiset ottamaan tämän merkin. Merkki on joko kädessä tai otsassa eikä kyseessä ole esimerkiksi kortti, jota henkilö kantaa mukanaan.

Viimeaikaiset läpimurrot lääketieteellisesti istutetuissa mikrosiruissa ovat lisänneet mielenkiintoa pedon merkkiin. On mahdollista, että nykypäivän teknologiassa on kyseessä pedon merkin alkuvaiheet. On kuitenkin tärkeä huomata, että lääketieteellisesti istutettu mikrosiru ei ole pedon merkki. Pedon merkki annetaan ainoastaan Antikristuksen palvojille. Lääketieteellinen tai kaupallinen mikrosiru oikeassa kädessäsi tai otsassasi ei ole pedon merkki. Pedon merkki on lopun aikojen tunniste, jonka Antikristus vaatii ostamisen ja myymisen mahdollistamiseksi ja se annetaan ainoastaan Antikristuksen palvojille.

Monet hyvät Ilmestyskirjan tulkitsijat ovat eri mieltä siitä, mikä pedon merkki oikein on. Mikrosirun lisäksi joidenkin mielestä kysymyksessä saattaa olla tunnistekortti, ihoon tatuoitu viivakoodi tai yksinkertaisesti merkki, joka identifioi henkilön Antikristuksen hallinnon kannattajana. Tämä edellinen näkemys on pelkkää spekulointia, koska Raamattu ei kerro asiasta sen enempää. Kaikki edellä kuvatut vaihtoehdot ovat mahdollisia, mutta ne kaikki ovat kuitenkin oletuksia. Meidän ei pitäisi käyttää enempää aikaa yksityiskohtien miettimiseksi.

Numeron 666 merkitys on niin ikään hämärän peitossa. Joidenkin mielestä siinä on yhteys kesäkuun 6:een vuonna 2006 eli 06/06/06. Kuitenkin Ilm. luvussa 13 numerosarja 666 on henkilön tunniste, eikä päivämäärä. Ilm. 13:18 kertoo meille, "Tässä vaaditaan viisautta. Se, jolla on ymmärrystä, laskekoon pedon nimen lukuarvon: se on erään ihmisen luku, ja se luku on kuusisataakuusikymmentäkuusi." Jollakin tavoin luku 666 identifioi Antikristuksen. Vuosisatojen ajan Raamatun tulkitsijat ovat yrittäneet liittää eri henkilöitä numeroon 666. Kaikki on ollut turhaa. Siksi Ilm. 13:18 kertoo tämän vaativan ymmärrystä. Kun Antikristus tulee maailman näyttämölle (2. Tess. 2:3-4), meille käy selväksi kuka hän on ja kuinka numero 666 liittyy häneen.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Mikä on pedon merkki (666)?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries