settings icon
share icon
Kysymys

Millainen taivas on?

Vastaus


Taivas on todellinen paikka, jota kuvataan Raamatussa. Sana "taivas" esiintyy 276 kertaa pelkästään Uudessa testamentissa. Raamatussa kerrotaan kolmesta taivaasta. Apostoli Paavali kertoo, kuinka hänet "temmattiin kolmanteen taivaaseen", mutta häntä kiellettiin paljastamasta kokemuksiaan (2. Kor. 12.1-9).

Jos kerran on olemassa kolmas taivas, silloin on oltava kaksi muutakin taivasta. Ensimmäiseen viitataan usein Vanhassa testamentissa sanoilla "taivas" ja "taivaankansi". Tässä taivaassa linnut lentävät ja pilvet kulkevat. Toinen taivas on avaruus, jossa tähdet, planeetat ja muut taivaankappaleet ovat (1. Moos. 1:14-18).

Kolmas taivas on Jumalan asuinsija, mutta sen sijaintia ei ole paljastettu. Jeesus lupasi valmistaa tosikristityille asuinsijan taivaaseen (Joh. 14:2). Taivas on myös Vanhan testamentin pyhimyksien määränpää; niiden, jotka kuolivat uskoen Jumalan lupaukseen Vapahtajasta (Ef. 4:8). Kukaan Kristukseen uskova ei huku, vaan saa iankaikkisen elämän (1. Joh. 3:16).

Apostoli Johannes oli etuoikeutetussa asemassa, sillä hän näki ja kirjoitti taivaallisesta kaupungista (Ilm. 21:10-27). Johannes näki kuinka taivaassa (ja uudessa Jerusalemissa) oli Jumalan kirkkaus (Ilm. 21:11) ja Jumala itse. Koska taivaassa ei ole yötä ja Herra itse on sen valo, aurinkoa ja kuuta ei enää tarvita (Ilm. 22.5).

Se täyttyy kallisarvoisten jalokivien ja kristallinkirkkaan jaspiksen säihkeestä. Taivaassa on kaksitoista porttia (Ilm. 21:12) ja kaksitoista peruskiveä (Ilm. 21:14). Eedenin paratiisi palautuu: elämän vedet juoksevat vapaina ja elämänpuun annit ovat jälleen tarjolla, tarjoten hedelmiään kuukausittain kansojen parantamiseksi (Ilm. 22:1-2). Huolimatta Johanneksen vuolaasta kuvailusta, taivaan todellisuus on rajallisen käsityskykymme ulottumattomissa (1. Kor. 2:9).

Taivas on paikka, jota kuvaillaan sanoin "ei enää". Siellä ei ole enää kyyneleitä, vaivaa ja murhetta (Ilm. 21:4). Siellä ei ole enää eroa, sillä kuolema on voitettu (Ilm. 20:6). Taivaan paras asia on Herramme ja Pelastajamme läsnäolo (1. Joh. 3:2). Siellä me olemme kasvokkain Jumalan Karitsan kanssa, joka rakasti meitä ja pelasti meidät, jotta voimme nauttia hänen kanssaan elämisestä iankaikkisesti.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Millainen taivas on?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries