settings icon
share icon
Kysymys

Mitkä merkit ilmaisevat, että lopunaika on lähellä?

Vastaus


Matt. 24:5-8 antaa meille joitakin tärkeitä johtolankoja liittyen lopunajan lähestymiseen, "Monet tulevat esiintymään minun nimelläni. He sanovat: 'Minä olen Messias', ja eksyttävät monia. Te kuulette taistelun ääniä ja sanomia sodista, mutta älkää antako sen pelästyttää itseänne. Niin täytyy käydä, mutta vielä ei loppu ole käsillä. Kansa nousee kansaa vastaan ja valtakunta valtakuntaa vastaan, ja joka puolella on nälänhätää ja maanjäristyksiä." Väärien messiasten määrä lisääntyy, sotien määrä lisääntyy, nälänhätä lisääntyy, kulkutaudit ja luonnonmullistukset – nämä ovat lopunajan merkkejä. Tässä raamatunkohdassa meitä kuitenkin varoitetaan: meidän ei pidä erehtymän, sillä nämä tapahtumat ovat ainoastaan lopun alkua, loppu on vielä edessäpäin.

Jotkut tulkitsevat jokaisen maanjäristyksen, jokaisen poliittisen kriisin ja jokaisen Israelia vastaan suunnatun hyökkäyksen olevan varma merkki lopunajan nopeasta lähestymisestä. Vaikkakin nämä tapahtumat saattavat merkitä lopunajan lähestymistä, ne eivät välttämättä merkitse, että lopunaika on saapunut. Apostoli Paavali varoitti, että lopunaikaa sävyttäisivät lisääntyneet väärät opetukset. "Pyhä Henki sanoo selvästi, että viimeisinä aikoina jotkut luopuvat uskosta ja alkavat seurata eksyttäviä henkiä ja pahojen henkien opetuksia" (1. Tim. 4:1). Lopunaikaa kuvataan "vaikeana aikana", koska ihmisten pahuus lisääntyy ja ihmiset "vastustavat totuutta" (2. Tim. 3:1-9; katso myös 2. Tess. 2:3).

Eräs mahdollinen merkki on myös juutalaisten temppelin uudelleenrakentaminen Jerusalemissa, lisääntynyt vihamielisyys Israelia kohtaan, ja eteneminen kohti maailmanlaajuista hallitusta. Kaikkein selvin lopunajan merkki on kuitenkin Israelin valtio. Vuonna 1948 Israel tunnustettiin itsenäiseksi valtioksi, ensimmäistä kertaa sitten vuoden 70 jKr. Jumala lupasi Aabrahamille, että hänen jälkeläisensä saavat Kaanaan maan "pysyväksi perintömaaksi" (1. Moos. 17:8) ja Hesekiel ennusti Israelin valtion fyysisen ja hengellisen herättämisen (Hes. luku 37). Lopunajan ennustusten valossa on tärkeää, että Israel on itsenäinen valtio, koska Israelilla on keskeinen asema lopunajan tapahtumissa (Daniel 10:14; 11:41; Ilm. 11:8).

Pitäen nämä merkit mielessämme, voimme viisaasti ja harkiten katsoa kohti lopunaikaa. Me emme kuitenkaan saa tulkita mitään yksittäisiä tapahtumia selvinä merkkeinä lopunajan pikaisesta saapumisesta. Jumala on antanut meille riittävästi tietoa valmistautumiseen ja meidän pitääkin olla valmiita.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Mitkä merkit ilmaisevat, että lopunaika on lähellä?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries