settings icon
share icon
Kysymys

Mitä tapahtuu lopunajan ennustusten mukaan?

Vastaus


Raamattu kertoo paljon lopunajan tapahtumista. Lähes jokaisessa Raamatun kirjassa on lopunajan ennustuksia. Niiden kaikkien kokoaminen ja järjestäminen on vaativa tehtävä. Esitämme ohessa lyhyen yhteenvedon Raamatun kuvaamista lopunajan tapahtumista.

Kristus poistaa kaikki uskovat maailmasta tapahtumalla, jota kutsutaan uskovien ylöstempaamiseksi (1. Tess. 4:13-18; 1. Kor. 15:51-54). Kristuksen tuomioistuimessa nämä uskovat joko palkitaan heidän hyvistä töistään ja uskollisesta palveluksestaan maanpäällisen elämänsä aikana tai he menettävät palkkionsa, johtuen kuuliaisuuden ja palveluksen puutteesta (1. Kor. 3:11-15; 2. Kor. 5:10) mutta eivät iankaikkista elämäänsä.

Antikristus (peto) nousee valtaan ja sen merkiksi tekee liiton Israelin kanssa seitsemäksi vuodeksi (Daniel 9:27). Tätä seitsemän vuoden aikakautta kutsutaan "ahdistuksen ajaksi". Ahdistuksen aikana on hirvittäviä sotia, nälänhätää, vitsauksia ja luonnonmullistuksia. Jumala kaataa vihansa synnin ja pahuuden päälle. Tähän ahdistuksen aikaan liittyvät Ilmestyskirjan hevosmiehet, seitsemän sinetin, seitsemän merkkisoiton ja seitsemän maljan tuomiot.

Suunnilleen puolivälissä seitsemän vuoden aikakautta Antikristus rikkoo rauhansopimuksen Israelin kanssa ja ryhtyy sotaan sitä vastaan. Antikristus syyllistyy iljettävään tekoon pystyttämällä oman kuvansa palvontaa varten Jerusalemin temppeliin (Daniel 9:27; 2. Tess 2:3-10), joka on uudelleen rakennettu. Jälkimmäinen puolisko ahdistuksen ajasta tunnetaan "suurena ahdistuksen aikana" (Ilm. 7:14) ja "Jaakobin ahdistuksen aikana” (Jer. 30:7).

Seitsemän vuoden ahdistuksen ajan lopussa Antikristus hyökkää Jerusalemiin, mikä huipentuu Harmageddonin taisteluun. Jeesus Kristus palaa maan päälle, tuhoaa Antikristuksen ja hänen armeijansa ja heittää heidät tuliseen järveen (Ilm.19:11-21). Kristus kahlitsee Saatanan syvyyteen 1000 vuodeksi ja hallitsee maanpäällistä kuningaskuntaansa tuhannen vuoden ajan (Ilm. 20:1-6).

Tuhannen vuoden lopussa Saatana vapautetaan, hänet kukistetaan uudelleen ja hänet heitetään tuliseen järveen iankaikkisesti (Ilm. 20:7-10). Tämän jälkeen Kristus tuomitsee kaikki uskottomat (Ilm. 20:10-15) suurella valkoisella tuomioistuimella ja heittää heidät tuliseen järveen. Sitten Kristus luo uuden taivaan, uuden maan ja uuden Jerusalemin – se on uskovien iankaikkinen tyyssija. Enää ei ole oleva syntiä, surua tai kuolemaa (Ilm. 21-22).

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Mitä tapahtuu lopunajan ennustusten mukaan?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries