settings icon
share icon
Kysymys

Kuka on Antikristus?

Vastaus


Antikristuksen persoonasta spekuloidaan paljon. Jotkut yleisimmistä arvauksista ovat Vladimir Putin, Mahmoud Ahmadinejad ja paavi Benedict XVI. Yhdysvalloissa entiset presidentit Bill Clinton ja George W. Bush ja nykyinen presidentti Barack Obama ovat yleisiä kandidaatteja. Kuka siis on Antikristus ja kuinka me tunnistamme hänet?

Raamattu ei kerro tarkasti, mistä Antikristus tulee. Monet raamatuntutkijat arvaavat hänen tulevan kymmenen maan liittymästä tai uudelleen nousevasta Rooman valtakunnasta (Dan. 7:24-25; Ilm. 17:7). Joidenkin mielestä hänen on oltava juutalainen voidakseen väittää olevansa Messias. Tämä kaikki on arvailua, sillä Raamattu ei kerro erikseen mistä Antikristus tulee ja mistä kansakunnasta hän on lähtöisin. Jonakin päivänä Antikristus paljastuu meille. 2. Tess. 2:3-4 kertoo meille, kuinka me tunnistamme Antikristuksen. "Älkää antako kenenkään millään tavoin johtaa itseänne harhaan. Ennen tuota päivää näet tapahtuu uskosta luopuminen ja ilmaantuu itse laittomuus ihmishahmossa, kadotuksen ihminen. Hän, Vastustaja, korottaa itsensä kaiken jumalana pidetyn yläpuolelle, asettuu itse istumaan Jumalan temppeliin ja julistaa olevansa Jumala."

On todennäköistä, että Antikristuksen ilmestyessä useimmat ihmiset ovat todella hämmästyneitä hänen identiteetistään. Antikristus saattaa mahdollisesti olla jo elossa nykyaikana. Martti Luther oli vakuuttunut, että hänen aikakautensa paavi oli Antikristus. 1940-luvulla monet uskoivat Aadolf Hitlerin olevan Antikristus. Monet muut viimeisten vuosisatojen aikana eläneet ovat olleet mielessään varmoja Antikristuksen identiteetistä. Tähän mennessä kaikki ovat olleet väärässä. Meidän pitäisi laittaa tällaiset spekulaatiot syrjään ja keskittyä lukemaan, mitä Raamattu sanoo Antikristuksesta. Ilm. 13:5-8 kuuluu, "Pedolle annettiin suu, joka herjaa ja puhuu suuria sanoja, ja se sai tämän vallan neljänkymmenenkahden kuukauden ajaksi. Niin se avasi suunsa ja alkoi herjata Jumalaa. Se herjasi hänen nimeään ja hänen asuinsijaansa ja niitä, jotka asuvat taivaassa. Sille annettiin myös lupa käydä taisteluun pyhiä vastaan ja voittaa heidät, ja niin sen valtaan annettiin kaikki heimot, kansat, kielet ja maat. Kaikki maan asukkaat kumartavat sitä -- kaikki ne, joiden nimi ei maailman luomisesta alkaen ole ollut kirjoitettuna teurastetun Karitsan elämänkirjaan."

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Kuka on Antikristus?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries