settings icon
share icon
Kysymys

Onko mahdollista, että Raamattuun lisätään muita kirjoja?

Vastaus


Ei ole mitään syytä uskoa, että Jumala antaisi uutta ilmoitusta olemassa olevan sanansa lisäksi. Raamattu alkaa ihmiskunnan luomisella - 1. Mooseksen kirja - ja sulkeutuu ihmiskunnan historian päätökseen - Ilmestyskirja. Kaikki näiden kahden kirjan välissä on annettu meidän uskovien hyödyksi jokapäiväistä elämäämme varten. Me tiedämme tämän 2. Tim. 3:16-17 perusteella, "Jokainen pyhä, Jumalan Hengestä syntynyt kirjoitus on hyödyllinen opetukseksi, nuhteeksi, ojennukseksi ja kasvatukseksi Jumalan tahdon mukaiseen elämään. Näin Jumalan ihmisestä tulee täydellinen ja kaikkeen hyvään kykenevä".

Jos Raamattuun lisättäisiin kirjoja, se merkitsisi sitä, että tämän hetkinen Raamattumme ei ole täydellinen - siinä ei ole kaikki, mitä meidän tarvitsee tietää. Vaikkakin Ilm. 22:18-20 liittyykin suoranaisesti vain Ilmestyskirjan kirjoituksiin, se opettaa meille tärkeän totuuden koskien Jumalan Sanaan lisäämistä. "Jokaiselle, joka kuulee tämän kirjan ennussanat, minä vakuutan: Jos joku panee niihin jotakin lisää, panee Jumala hänen kärsittävikseen ne vitsaukset, joista tässä kirjassa on kerrottu. Jos joku ottaa pois jotakin tämän ennustusten kirjan sanoista, ottaa Jumala pois hänen osallisuutensa elämän puuhun ja pyhään kaupunkiin, joista tässä kirjassa on kerrottu..."

Meillä on kaikki tarvitsemamme Raamatun 66 kirjassa. Mikään elämän tilanne ei ole jäänyt vaille huomiota Raamatussa. Mikä aloitettiin 1. Mooseksen kirjassa, saatetaan loppuun Ilmestyskirjassa. Raamattu on ehdottoman täydellinen ja riittävä. Voisiko Jumala lisätä Raamattuun? Tietysti hän pystyisi. Ei kuitenkaan ole mitään raamatullista tai teologista syytä, miksi meidän pitäisi uskoa siihen. Hänellä ei ole myöskään mitään tarvetta siihen.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Onko mahdollista, että Raamattuun lisätään muita kirjoja?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries