settings icon
share icon
Kysymys

Millainen on muslimien Antikristus? Onko Antikristus muslimi?

Vastaus


Jännitykset ovat kiristyneet Lähi-idässä viime vuosina ja huomioonottaen shiia-muslimien ääriryhmien näkemykset kahdennestatoista imaamista, monet ovat alkaneet pohtia kuinka tämä voisi liittyä Raamatun ennustuksiin. Pystymme vastaamaan tähän tutkimalla, kuka kahdestoista imaami on ja mitä muslimit odottavat häneltä. Toiseksi, meidän on tarkasteltava shiia-muslimien lausuntoja koskien heidän odotuksiaan liittyen tulevaisuuden tapahtumiin. Kolmanneksi, tutkimme Raamatun opetuksia näihin seikkoihin liittyen.

Shiia-muslimeilla on kaksitoista imaamia eli hengellistä johtajaa, jotka Allah nimitti. Heistä ensimmäinen oli imaami Ali, Muhammedin serkku, joka nousi valtaan Muhammedin kuoleman jälkeen. Noin vuonna 868 jKr. kahdestoista imaami Abu al-Qasim Muhammad (eli Muhammad al Mahdi) syntyi yhdennelletoista imaamille. Koska hänen isäänsä vainottiin, Mahdi piilotettiin turvallisuussyistä. Noin kuuden vuoden ikäisenä hän tuli hetkeksi julkisuuteen, kun hänen isänsä surmattiin, mutta sen jälkeen hän piiloutui uudestaan. Hänen kerrotaan olevan kätkeytyneenä luoliin aina noista ajoista saakka ja palaavan yliluonnollisesti juuri ennen tuomion päivää hävittääkseen tyrannian ja vainon maan päältä ja palauttaakseen rauhan ja hyvinvoinnin. Shiiojen teologian mukaan hän on pelastaja. Erään kirjoittajan mukaan Mahdissa yhdistyvät Mooseksen arvokkuus, Jeesuksen armollisuus ja Jobin kärsivällisyys.

Kahdettatoista imaamia koskevat ennustukset ovat hyvin samankaltaisia Raamatun lopunaikoja koskevien ennustusten kanssa. Islamin profetioiden mukaan Mahdin paluuta edeltävät kolmen vuoden ajan hirvittävät kaoottiset tapahtumat ja hän hallitsee arabeja ja maailmaa seitsemän vuoden ajan. Hänen paluuseen liittyy kaksi ylösnousemusta: pahojen ja vanhurskaitten. Shiiojen opetusten mukaan Jeesus hyväksyy Mahdin johtoaseman ja Aabrahamin perheen kaksi sukuhaaraa yhdistyvät iankaikkisesti.

Kuinka shiia-muslimien, kuten Iranin presidentin Mahmoud Ahmadinejadin, julkilausumat sopivat näihin opetuksiin? Ahmadinejad on harras shiia ja hän väittää valmistavansa maailmaa henkilökohtaisesti Mahdin tuloa varten. Jotta maailma voidaan pelastaa, se täytyy ensin saattaa kaaokseen ja Ahmadinejad uskoo, että Allah itse on ohjannut häntä tähän tehtävään. Ahmadinejad on toistanut moneen kertaan tuhoavansa islamin viholliset. Kerrotaan, että Iranin presidentti ja hänen hallituksensa ovat allekirjoittaneet sopimuksen al Mahdin kanssa, jossa he lupautuvat työskentelemään hänen puolestaan. Kun ABC-uutistoimiston toimittaja Ann Curry kysyi syyskuussa 2009 Ahmadinejadilta hänen maailmalopun lausunnoistaan, hän vastasi, “Imaami... tuo muassaan kulttuurin, tieteen ja rationaalisuuden. Hän lopettaa sodat. Hän lopettaa vihamielisyydet. Hän lopettaa erimielisyydet. Hän kehottaa kaikkia veljelliseen rakkauteen. Tietenkin hän tulee Jeesuksen Kristuksen kanssa. Nuo kaksi työskentelevät yhdessä. Näin toimimalla he täyttävät maailman rakkaudella.”

Mitä tällä on tekemistä Antikristuksen kanssa? 2. Tess. 2:3-4 mukaan ”kadotuksen ihminen” ilmaantuu lopunaikoina ja korottaa itsensä Jumalan yläpuolelle. Danielin seitsemännestä luvusta luemme näyn neljästä pedosta, jotka kuvaavat neljää kuningaskuntaa ja joilla on merkittävä asema Jumalan tulevaisuuden suunnitelmissa. Neljäs peto kuvataan (jakeet 7-8) pelottavana, kauhistuttava, hyvin väkevänä ja erilaisena. Sillä on ”pieni sarvi”, joka irrotti kolme muuta sarvea tieltään. Tämä pieni sarvi tulkitaan Antikristukseksi. Jakeessa 25 hänen kerrotaan kuinka, ”uhmaten hän puhuu Korkeinta vastaan, tuhoaa Korkeimman pyhiä ja pyrkii muuttamaan juhla-ajat ja lain. Korkeimman pyhät annetaan hänen armoilleen ajaksi, kahdeksi ajaksi ja puoleksi ajaksi” (kolmeksi ja puoleksi vuodeksi). Danielin luvun 8 näky pässistä ja vuohipukista kuvaa lopunaikoina valtaan nousevaa kuningasta (jakeet 23-25), joka tuhoaa monia, nousee Kristusta vastaan, mutta joka tuhotaan. Daniel 9:27 on ennustus ”uudesta hallitsijasta”, joka tekee seitsemän vuoden rauhansopimuksen monien kansojen kanssa ja tuottaa sen jälkeen suurta tuhoa. Kuka tämä Antikristus oikein on? Kukaan ei tiedä sitä varmasti, mutta siitä on paljon oletuksia ja joidenkin mukaan hän saattaa olla arabi.

Kaikista teorioista huolimatta Raamatun ja shiiojen opetusten välillä on joitakin yhtäläisyyksiä. Ensimmäiseksi, Raamatun mukaan Antikristus hallitsee seitsemän vuoden ajan ja islamin mukaan kahdestoista imaami hallitsee seitsemän vuotta. Toiseksi, muslimien mukaan ennen kahdennentoista imaamin tuloa on kolmen vuoden pituinen kaaos ja Raamattu opettaa kolmen ja puolen vuoden pituisen ahdistuksenajan koittavan ennen kuin Antikristus paljastaa itsensä ja häpäisee juutalaisten temppelin. Kolmanneksi, Antikristus kuvataan pettäjänä, joka lupaa rauhan, mutta joka tuo tullessaan laajamittaisen sodan. Kahdennentoista imaamin sanotaan tuovan rauhan, jota edeltää valtaisa sota kautta maailman.

Onko Antikristus islamilainen? Ainoastaan Jumala tietää vastauksen tähän kysymykseen. Onko islamilaisen ja kristillisen teologian tulvien tapahtumien välillä yhtäläisyyksiä? Niissä on samankaltaisuuksia, joskin niitä voi verrata kuvauksiin taistelusta, joista ensimmäinen on tehty häviäjän näkökulmasta ja toinen on voittajan antama kuvaus. Meidän on kuunneltava 1. Joh. 4:1-4 sanoja odottaessamme näiden tapahtumien täyttymistä, ”Rakkaat ystävät, älkää uskoko kaikkia henkiä. Koetelkaa ne, tutkikaa, ovatko ne Jumalasta, sillä maailmassa on liikkeellä monia vääriä profeettoja. Tästä te tunnette Jumalan Hengen: jokainen henki, joka tunnustaa Jeesuksen Kristuksen ihmiseksi, lihaan tulleeksi, on Jumalasta. Yksikään henki, joka kieltää Jeesuksen, ei ole Jumalasta. Sellainen henki on Antikristuksen henki, jonka te olette kuulleet olevan tulossa ja joka jo on maailmassa. Te, lapseni, olette Jumalasta, ja te olette voittaneet nuo väärät profeetat, sillä se, joka on teissä, on suurempi kuin se, joka on maailmassa.”

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Millainen on muslimien Antikristus? Onko Antikristus muslimi?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries