settings icon
share icon
Kysymys

Onko helvetti todellinen? Onko helvetti ikuinen?

Vastaus


On mielenkiintoista, että paljon suurempi osa ihmisistä uskoo taivaan kuin helvetin olemassaoloon. Raamatun mukaan helvetti on kuitenkin yhtä todellinen kuin taivas. Raamattu opettaa selkeästi ja nimenomaisesti, että helvetti on todellinen paikka, jonne jumalattomat/epäuskoiset lähetetään kuoleman jälkeen. Me kaikki olemme tehneet syntiä Jumalaa vastaan (Room. 3:23). Synnin palkka on kuolema (Room. 6:23). Koska kaikki syntimme ovat loppujen lopuksi tehdyt Jumalaa vastaan (Ps. 51:4) ja koska Jumala on ääretön ja iankaikkinen, täytyy synnin rangaistuksen, kuoleman, myös olla ääretön ja iankaikkinen. Helvetti on tämä ääretön ja iankaikkinen kuolema, jonka me olemme ansainneet syntiemme tähden.

Kautta koko Raamatun kuvataan jumalattomien kuolleiden rangaistusta helvetissä "ikuiseksi tuleksi” (Matt. 25:41), “sammumattomaksi tuleksi” (Matt. 3:12), “häpeäksi ja ikuiseksi kauhuksi” (Daniel 12:2), paikaksi jossa "tuli ei sammu” (Mark. 9:44-49), "kauheaksi" ja "liekkien" paikaksi (Luuk. 16:23-24), “ikuiseksi kadotukseksi” (2. Tess. 1:9), paikaksi jossa on "ikuinen kiduttava tuli" (Ilm. 14:10-11), ja "rikinkatkuiseksi tuliseksi järveksi”, jossa jumalattomia "kidutetaan yötä päivää, aina ja iankaikkisesti” (Ilm. 20:10).

Jumalattomien rangaistus helvetissä on yhtä iankaikkinen kuin vanhurskaitten autuus taivaassa. Jeesuksen itsensä mukaan rangaistus helvetissä on yhtä pitkä kuin elämä taivaassa (Matt. 25:46). Jumalattomat ovat ikuisesti Jumalan vihan ja suuttumuksen alla. Helvetissä olevat myöntävät Jumalan tuomion täydellisen oikeutuksen (Ps. 76:10). Helvetissä olevat tietävät rangaistuksensa olevan oikean ja ainoastaan heidän oman syynsä (5. Moos. 32:3-5). Aivan, helvetti on totta. Se on kärsimyksen ja rangaistuksen paikka, joka kestää aina ja iankaikkisesti eikä se koskaan pääty. Kiitä Herraa siitä, että Jeesuksen kautta me voimme päästä tästä iankaikkisesta kohtalosta (Joh. 3:16, 18, 36).

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Onko helvetti todellinen? Onko helvetti ikuinen?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries