settings icon
share icon
Kysymys

Mikä ero on uskovien poistempaamisella ja toisella tulemuksella?

Vastaus


Uskovien ylöstempaaminen ja Kristuksen toinen tuleminen sekoitetaan monesti keskenään. Joskus on vaikea päätellä, viittaako tietty raamatunkohta ylöstempaamiseen vai toiseen tulemiseen. Opiskellessamme Raamatun lopun aikoja käsitteleviä ennustuksia, on näiden kahden erottaminen tärkeää.

Ylöstempaaminen on tapahtuma, jossa Kristus palaa poistamaan kirkkonsa (kaikki Kristukseen uskovat) maan päältä. Ylöstempaaminen kuvataan pääosin 1. Tess. 4:13–18 ja 1. Kor. 15:50–54. Kuolleitten uskovien ruumiit herätetään kuolleista ja he yhdessä vielä elossa olevien uskovien kanssa kohtaavat Herran yläilmoissa. Tämä kaikki tapahtuu silmänräpäyksessä. Jeesuksen toinen tulemus tapahtuu, kun hän kukistaa Antikristuksen, pahuuden ja perustaa tuhatvuotisen valtakuntansa. Toinen tulemus kuvataan Ilm. 19:11-16.

Ylöstempaamisen ja toisen tulemuksen väliset erot ovat seuraavat:

1) Ylöstempauksessa uskovat kohtaavat Herran yläilmoissa (1. Tess. 4:17). Toisessa tulemuksessa uskovat palaavat Herran kanssa maan päälle (Ilm. 19:14).

2) Toinen tulemus tapahtuu suuren ahdistuksen jälkeen (Ilmestyskirjan luvut 6-19). Ylöstempaus tapahtuu ennen ahdistuksen aikaa (1. Tess. 5:9; Ilm. 3:10).

3) Ylöstempaus on uskovien poisotto maan päältä ja se on vapauttava toimenpide (1. Tess. 4:13-17, 5:9). Toinen tulemus merkitsee uskottomien poistamista osan tuomiota (Matt. 24:40-41).

4) Ylöstempaus on salainen ja nopea (1. Kor. 15:50-54). Toinen tulemus on kaikille näkyvä tapahtuma (Ilm. 1:7; Matt. 24:29-30).

5) Kristuksen toinen tulemus ei tapahdu ennen kuin tietyt lopunajan tapahtumat ovat käyneet toteen (2. Tess. 2:4; Matt. 24:15-30; Ilmestyskirjan luvut 6–18). Ylöstempaus voi tapahtua minä hetkenä hyvänsä (Tiitus 2:13; 1. Tess. 4:13-18; 1. Kor. 15:50-54).

Miksi on tärkeää pitää ylöstempaus ja toinen tulemus erillään?

1) Jos ylöstempaus ja toinen tulemus ovat yksi ja sama tapahtuma, silloin uskovien on läpikäytävä ahdistuksen aika (1. Tess. 5:9; Ilm. 3:10).

2) Jos ylöstempaus ja toinen tulemus ovat sama tapahtuma, silloin Kristuksen paluu ei ole yhtäkkinen - sitä edeltävät monet tapahtumat (Matt. 24:4-30).

3) Ilmestyskirjan luvut 6-19 eivät mainitse kirkkoa kuvatessaan ahdistuksen aikaa. Ahdistuksen aikana - jota kutsutaan myös "Jaakobin ahdistuksen ajaksi" (Jer. 30:7) - Jumala keskittyy pääsääntöisesti Israeliin (Room. 11:17-31).

Ylöstempaus ja toinen tulemus ovat samankaltaisia, joskin erillisiä, tapahtumia. Molemmissa on kyse Jeesuksen paluusta. Molemmat tapahtuvat lopun aikoina. On kuitenkin tärkeää tunnistaa niiden eroavaisuudet. Yhteenvetona toteamme, että ylöstempaus on Kristuksen paluu pilvissä poistamaan kaikki uskovat maan päältä ennen Jumalan vihan vuodattamista. Toisessa tulemuksessa Kristus palaa maan päälle ja saattaa ahdistuksen ajan loppuun, kukistaa Antikristuksen ja hänen pahuuden valtakuntansa.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Mikä ero on uskovien poistempaamisella ja toisella tulemuksella?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries