settings icon
share icon
Kysymys

Mikä on apokalypsi?

Vastaus


Sana “apokalypsi” tulee kreikan sanasta apocalupsis, joka tarkoittaa "paljastusta". Ilmestyskirjaa kutsutaan joskus "Johanneksen apokalypseksi", koska siinä Jumala paljastaa Johannekselle lopun ajan tapahtumat. Tämän lisäksi kreikan sana "apokalypsi" on kreikankielisen Ilmestyskirjan kaikkein ensimmäinen sana. Ilmaisua "apokalyptinen" käytetään tarkoittamaan lopun aikaa kuvaavia symboleita, kuvia ja numeroita. Ilmestyskirjan lisäksi Raamatussa Danielin luvut 7-12, Jesajan luvut 24-27, Hesekielin luvut 37-41 ja Sakarjan luvut 9-12 ovat apokalyptisia kohtia.

Miksi apokalyptinen kirjallisuus käyttää niin paljon symboliikkaa ja kuvakieltä? Apokalyptiset kirjat kirjoitettiin sellaisina aikoina, jolloin oli tarpeen peittää viesti kuvakieleen ja symboliikkaan selväkielisen viestin sijaan. Sen lisäksi symbolismi loi mysteerion liittyen tapahtumien aikaa ja paikkaa koskeviin yksityiskohtiin. Tämän kaltaisen symboliikan tarkoituksena ei kuitenkaan ollut epävarmuuden luominen, vaan innostaa ja rohkaista Jumalan seuraajia vaikeina aikoina.

Raamatullisen käytännön ulkopuolella ilmaisua "apokalyptinen" käytetään usein viittaamaan lopun aikoihin. Lopun ajan tapahtumiin kuten Kristuksen toiseen tulemukseen ja Harmageddonin taisteluun viitataan toisinaan termillä apokalypsi. Apokalypsi on Jumalan viimeinen sana, hänen vihansa, tuomionsa ja myös rakkautensa. Jeesus Kristus on Jumalan tärkein "apokalypsi", koska hän ilmaisi Jumalan meille (Joh. 14:9; Hepr. 1:2).

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Mikä on apokalypsi?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries