settings icon
share icon
Kysymys

Mikä on Jeesuksen toinen tuleminen?

Vastaus


Jeesuksen Kristuksen toinen tuleminen on uskovissa oleva toivo siitä, että Jumala hallitsee kaikkia tapahtumia ja on uskollinen Sanassaan antamilleen lupauksille ja ennustuksille. Tullessaan ensimmäistä kertaa maan päälle, Jeesus Kristus oli pieni lapsi härkien kaukalossa Betlehemissä, aivan kuten oli ennustettu. Jeesus täytti monet Messiasta koskevat ennustukset syntyessään, eläessään, opettaessaan, kuollessaan, ja ylösnoustessaan. Kuitenkin on olemassa Messiasta koskevia ennustuksia, jotka eivät ole vielä täyttyneet. Kristuksen toisen tulemisen myötä nämä ennustukset toteutuvat. Ensimmäisessä tulemisessaan Jeesus oli kärsivä palvelija. Toisessa tulemisessaan Jeesus on valloittava kuningas. Ensimmäisessä tulemisessaan Jeesus saapui hyvin vaatimattomissa olosuhteissa. Toisessa tulemisessaan Jeesus saapuu taivaallisen armeijan saattelemana.

Vanhan testamentin profetiat eivät selvästi erottaneet kahta tulemista. Tämä ilmenee Jes. 7:14, 9:6-7 ja Sak. 14:4.. Koska profetiat näyttivät koskevan kahta eri henkilöä, monet juutalaiset oppineet uskoivat olevan sekä kärsivän Messiaan, että valloittavan Messiaan. He eivät ymmärtäneet, että yksi Messias täyttäisi molemmat tehtävät. Jeesus täytti kärsivän palvelijan tehtävän (Jesaja luku 53) ensimmäisessä tulemisessaan. Jeesus toteuttaa Israelin lunastajan ja kuninkaan roolin toisessa tulemisessaan. Sakarja 12:10 ja Ilm. 1:7 kuvaillessaan toista tulemista, katsovat taaksepäin ristiinnaulittuun Jeesukseen. Israel ja koko maailma on murheissaan, koska he eivät hyväksyneet Messiasta hänen tullessaan ensimmäistä kertaa.

Kun Jeesus oli noussut ylös taivaaseen, enkelit sanoivat apostoleille, "Galilean miehet, mitä te siinä seisotte katselemassa taivaalle? Tämä Jeesus, joka otettiin teidän luotanne taivaaseen, tulee kerran takaisin, samalla tavoin kuin näitte hänen taivaaseen menevän." (Ap. t. 1:11). Sakarja 14:4 määrittelee toisen tulemisen tapahtumapaikaksi Öljymäen. Matt. 24:30 julistaa, "Silloin taivaalle ilmestyy Ihmisen Pojan merkki. Kaikki maan sukukunnat puhkeavat valituksiin, kun näkevät Ihmisen Pojan tulevan taivaan pilvien päällä suuressa voimassaan ja kirkkaudessaan." Tiitus 2:13 kuvailee toista tulemista sanoin "kirkkauden ilmestyminen".

Toista tulemista kuvataan yksityiskohtaisesti Ilm. 19:11-16, "Minä näin taivaan avoinna: näin valkoisen hevosen ja sen selässä miehen. Hän on uskollinen ja totuudellinen, hän tuomitsee ja taistelee vanhurskaasti. Hänen silmänsä olivat kuin tulen liekit, hänellä oli päässään monta kruunua, ja häneen oli kirjoitettu nimi, jota ei tunne kukaan muu kuin hän itse. Hänellä oli pukunaan vereen kastettu viitta, ja hänen nimensä on Jumalan Sana. Hänen jäljessään tulivat taivaan sotajoukot, valkoisilla hevosilla ratsastavat soturit, joiden puku oli hohtavan valkeaa pellavaa. Hänen suustaan lähtee terävä miekka. Sillä miekalla hän lyö kansoja, hän paimentaa niitä rautaisella sauvalla ja polkee viinikuurnassa kaikkivaltiaan Jumalan hehkuvan vihan viinin. Hänen viittaansa on reiden kohdalle kirjoitettu nimi: kuninkaiden Kuningas, herrojen Herra.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Mikä on Jeesuksen toinen tuleminen?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries