settings icon
share icon
Kysymys

Mikä on Israelin asema lopunaikoina?

Vastaus


Joka kerta, kun Israelin valtio on konfliktitilanteessa, se nähdään ennusmerkkinä lähestyvästä lopunajasta. Saatamme väsyä näihin jatkuviin hälytystilanteisiin niin, että emme tunnista oikeita profeetallisia lopunajan merkkejä niiden ilmaantuessa. Israelia kohtaava selkkaus ei välttämättä ole lopunajan merkki.

Israelin sotkeutuminen ristiriitoihin on ollut jatkuvaa koko sen valtiollisen olemassaolon ajan. Sen naapurit ovat aina vainonneet sitä, olivat he sitten egyptiläisiä, amalekkilaisia, midianilaisia, moabilaisia, ammonilaisia, amorilaisia, filistealaisia, assyrialaisia, babylonialaisia, persialaisia tai roomalaisia. Mistä tämä johtui? Raamatun mukaan Jumalalla on erityinen suunnitelma Israelille ja Saatana haluaa tehdä tuon suunnitelman tyhjäksi. Saatanan lietsoma viha Israelia ja sen Jumalaa kohtaan on syynä siihen, että Israelin naapurikansat ovat aina halunneet tuhota sen. Olipa kyseessä Assyrian kuningas Sanherib, persialainen valtiomies Haaman, Natsi-Saksan johtaja Hitler, Iranin presidentti Ahmadinejad, kaikki yritykset Israelin lopulliseksi tuhoamiseksi epäonnistuvat. Sen vihamiehet tulevat ja menevät ja ne jatkuvat Kristuksen toiseen tulemiseen saakka. Näin ollen Israelia kohtaava selkkaus ei ole luotettava lopunajan ennusmerkki.

Raamatun mukaan Israelia kuitenkin kohtaa valtaisa ahdistus lopunaikoina. Tämän vuoksi ahdistuksen ajan jälkimmäinen puolisko tunnetaan "suurena ahdistuksen aikana" (Ilm. 7:14) ja "Jaakobin ahdistuksen aikana” (Jer. 30:7). Raamattu paljastaa meille seuraavan seikat Israelista lopun aikoina:

• Suuri joukko juutalaisia palaa Israeliin (5. Moos. 30:3; Jes. 43:6; Hes. 34:11-13, 36:24, 37:1-14).

• Antikristus tekee seitsemän vuoden rauhansopimuksen Israelin kanssa (Jes. 28:18; Daniel 9:27).

• Jerusalemin temppeli jälleenrakennetaan (Daniel 9:27; Matt. 24:15; 2. Tess. 2:3-4; Ilm. 11:1).

• Antikristus rikkoo Israelin kanssa tekemänsä sopimuksen ja Israelia kohtaa maailmanlaajuinen vaino (Daniel 9:27; 12:1, 11; Sak. 11:16; Matt. 24:15, 21; Ilm. 12:13). Israeliin hyökätään (Hesekielin luvut 38-39).

• Israel hyväksyy viimein Jeesuksen Messiaakseen (Sak. 12:10). Israel tulee uskoon, sen suhde Jumalaan entisöidään ja kansa kootaan sen omaan maahan (Jer. 33:8; Hes. 11:17; Room. 11:26).

Israelissa kuohuu kaiken aikaa. Sitä vainotaan ja viholliset ympäröivät sitä: Syyria, Libanon, Jordania, Saudi Arabia, Iran, Hamas, Hezbollah, jihadistit, jne. Mutta se on vain laimea esikuva lopunajan kammottavista tapahtumista (Matt. 24:15-21). Israelin nykyiset ongelmat alkoivat, kun siitä tuli uudelleen itsenäinen valtio vuonna 1948. Monien raamatuntutkijoiden mukaan kuuden päivän sota vuonna 1967 merkitsi lopun alkua. Voimmeko tulkita Israelin nykypäivän tapahtumien merkitsevän, että lopunaika on lähellä? Kyllä voimme. Merkitseekö tämä välttämättä sitä, että lopunaika on lähellä? Ei merkitse. Sanoihan Jeesus itse, ”Varokaa, ettei kukaan johda teitä harhaan. Te kuulette taistelun ääniä ja sanomia sodista, mutta älkää antako sen pelästyttää itseänne. Niin täytyy käydä, mutta vielä ei loppu ole käsillä” (Matt. 24:4-6).

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Mikä on Israelin asema lopunaikoina?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries