settings icon
share icon
Kysymys

Ketkä ovat Ilmestyskirjan neljä ratsumiestä?

Vastaus


Neljä ratsumiestä kuvaillaan Ilm. 6:1-8. Neljä ratsumiestä ovat symbolisia kuvauksia eri lopunajan tapahtumista. Apokalypsin ensimmäinen ratsumies mainitaan Ilm. 6:2. "Ja siinä samassa näin valkoisen hevosen, ja sillä, joka istui hevosen selässä, oli jousi. Hänelle annettiin seppele, ja seppelöitynä voittajana hän lähti uusia voittoja kohti." Ensimmäinen ratsumies mitä ilmeisimmin viittaa Antikristukseen, jolle annettiin valta ja joka valloitti kaikki häntä vastustaneet. Antikristus matkii oikeaa Kristusta, joka myös palaa valkoisella hevosella ratsastaen (Ilm. 19:11-16).

Apokalypsin toinen ratsumies tulee näyttämölle Ilm. 6:4, "Nyt tuli esiin toinen, tulipunainen hevonen. Sille, joka istui hevosen selässä, annettiin valta riistää rauha maan päältä ja panna ihmiset tappamaan toisiaan. Hänelle annettiin iso miekka." Toinen ratsumies viittaa hirvittävään sodankäyntiin, joka puhkeaa lopunaikoina. Kolmas ratsumies kuvataan Ilm. 6:5-6, "Siinä samassa näin mustan hevosen." Ja sillä, joka istui hevosen selässä, oli kädessään vaaka. Minä kuulin äänen, joka tuntui tulevan noiden neljän olennon keskeltä, ja se sanoi: "Mitta vehnää denaarilla, ohraa kolme mittaa.* Öljyyn ja viiniin älä koske." Apokalypsin kolmas ratsumies viittaa suureen nälänhätään, joka on seurausta toisen ratsumiehen aiheuttamista sodista.

Neljäs ratsumies mainitaan Ilm. 6:8, “Siinä samassa näin tuhkanharmaan hevosen. Se, joka istui hevosen selässä, oli nimeltään Kuolema, ja sen jäljessä tuli Tuonela. Ratsastajille annettiin valta neljänteen osaan maata, ne saivat tappaa miekalla, nälällä ja rutolla ja jättää loput villipetojen kynsiin." Neljäs ratsumies on kuoleman ja tuhon symboli. Se vaikuttaa edellisten ratsumiesten yhdistelmältä. Neljäs ratsumies tuo muassaan lisää sodankäyntiä, nälänhätää ja hirvittäviä tauteja. Mikä on kaikkein kauheinta on se, että neljä ratsumiestä ovat ainoastaan myöhemmin tulevien vielä hirvittävämpien tuomioiden edelläkävijöitä.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Ketkä ovat Ilmestyskirjan neljä ratsumiestä?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries