settings icon
share icon
Kysymys

Mitä Ilmestyskirjan luku 12 tarkoittaa?

Vastaus


Ilmestyskirjan luvussa 12 Johannes näkee ilmestyksen ”naisesta, jolla oli pukunaan aurinko, kuu jalkojen alla ja pään päällä seppeleenä kaksitoista tähteä” (Ilm. 12:1). Kuvaus on samankaltainen Joosefin isälleen Jaakobille, äidilleen ja veljilleen antamasta kuvauksesta (1. Moos. 37:9-11). Siinä kaksitoista tähteä edusti Israelin kahtatoista sukukuntaa. Näin ollen Ilmestyskirjan luvun 12 nainen on Israel.

Lisätodisteena tälle on se, että Ilm. 12:2-5 kertoo naisen olevan raskaana ja synnyttävän. Maria synnytti Jeesuksen ja Jeesus, Daavidin jälkeläinen Juudan sukukunnasta, kuului Israelin kansaan. Näin ollen tietyssä mielessä Israel synnytti Jeesuksen Kristuksen. Jakeen viisi mukaan lapsi oli poikalapsi, joka ”on paimentava maailman kansoja rautaisella sauvalla ja tämä lapsi temmattiin Jumalan ja hänen valtaistuimensa luo”. Tässä on selvästi kyse Jeesuksesta. Jeesus nousi taivaaseen (Ap. t. 1:9-11), eräänä päivänä hän perustaa maanpäällisen kuningaskuntansa (Ilm. 20:4-6) ja hän on täydellinen hallitsija (vertaa “rautavaltikka” Ps. 2:7-9).

Naisen pako erämaassa kesti 1260 päivää ja se viittaa tulevaan ahdistuksen aikaan. Se on 42 kuukautta (jokainen niistä on 30 päivän pituinen) eli yhteensä kolme ja puoli vuotta. Ahdistuksen ajan puolivälissä peto (Antikristus) pystyttää kuvansa Jerusalemiin rakennettavaan temppeliin. Se on Matt. 24:15 ja Mark. 13:14 turmion iljetys. Pedon tehdessä näin hän rikkoo Israelin kanssa tekemänsä liiton ja se joutuu pakenemaan (Matt. 24 ja Daniel 9:27). Israelin kansan pakoa kuvataan naisen pakona autiomaahan.

Ilm 12:12-17 kertoo Saatanan sodankäynnistä Israelia vastaan ja yrityksestä tuhota se (Saatana tietää itsellään olevan vain rajallisesti aikaa, vrt. Ilm. 20:1-3, 10). Jakeista käy ilmi, että Jumala suojelee Israelia autiomaassa. Ilm. 12:14 mukaan Israelia suojellaan vuosi, kaksi vuotta ja puoli vuotta.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Mitä Ilmestyskirjan luku 12 tarkoittaa?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries