settings icon
share icon
Kysymys

Keitä ovat 144000 sinetöityä?

Vastaus


Ilmestyskirjan tulkitseminen on aina ollut haasteellista. Siinä on paljon kuvakieltä ja symboliikkaa, jotka on tulkittu eri tavalla riippuen ihmisten ennakkoasenteista tämän kirjan tulkitsemisen suhteen. Ilmestyskirjan suhteen on neljä päälähestymistapaa: 1) Preteristinen tulkintatapa (jonka mukaan kaikki Ilmestyskirjan tapahtumat tapahtuivat ensimmäisen vuosisadan loppuun mennessä); 2) Historiallinen tulkintatapa (Ilmestyskirja on kirkkohistorian katselmus apostolien ajoista nykyaikaan) 3)Idealistinen tulkintatapa (Ilmestyskirja kuvaa hyvän ja pahan välistä kamppailua); 4) Futuristinen (Ilmestyskirja on lopunaikain tapahtumien profetia). Näistä neljästä ainoastaan futuristinen tulkintatapa tulkitsee sen samalla kirjaimellis-historiallisella tavalla kuin muutkin Raamatun kohdat. Siihen sopii myös Ilmestyskirjan oma väite sen profetiallisuudesta (Ilm. 1:3; 22:7, 10, 18, 19).

Näin ollen vastaus kysymykseen, keitä ovat 144000 sinetöityä, riippuu Ilmestyskirjan tulkintatavasta. Lukuun ottamatta futuristista tulkintatapaa, kaikki muut tulkintatavat ymmärtävät 144000 symbolisesti eli kirkon edustajina ja tulkitsevat lukumäärän 144000 myös olevan myös symbolinen kokonaismäärä täydestä kirkon jäsenmäärästä. Kuitenkin tarkastellessamme tätä kohtaa kirjaimellisesti: "Minä kuulin myös sinetillä merkittävien määrän. Sinetin sai sataneljäkymmentäneljätuhatta, ja heitä oli kaikista Israelin heimoista" (Ilm. 7:4), mikään tässä raamatunkohdassa ei anna syytä millekään muulle tulkinnalle kuin, että kyseessä on 144000 juutalaista, 12000 kustakin heimosta. Uudessa testamentissa ei ole mitään selvää kohtaa, minkä perusteella kirkko olisi korvannut Israelin.

Nämä juutalaiset ovat "sinetöity", mikä merkitsee heillä olevan erityinen Jumalan suojelus kaikkia Jumalan aiheuttamia rangaistuksia sekä Antikristusta vastaan ahdistuksen aikana (lue Ilm. 6:17, jossa ihmiset ihmettelevät kuinka kukaan voi kestää Jumalan vihaa). Ahdistuksen aika (vaivanaika) on tulevaisuudessa oleva seitsemän vuoden pituinen ajanjakso, jolloin Jumala kaataa pyhän tuomionsa hänet hylänneiden päälle ja toteuttaa Israelin kansan pelastuksen. Kaikki tämä tapahtuu profeetta Danielin ennusten mukaisesti (Dan. 9:24-27). Nämä 144000 juutalaista ovat ikään kuin esikoislahja (Ilm. 14: 4) lunastetuista israelilaisista, niin kuin aiemmin oli ennustettu (Sak. 12:10; Room. 11:25-27), ja heidän tehtävänään on julistaa Jumalan sanaa ylöstempaamisen jälkeisessä maailmassa ahdistuksen aikana. Heidän lähetystyönsä tuloksena miljoonat - "tämän jälkeen näin suuren kansanjoukon, niin suuren, ettei kukaan kyennyt sitä laskemaan. Siinä oli ihmisiä kaikista maista, kaikista kansoista ja heimoista, ja he puhuivat kaikkia kieliä" (Ilm. 7:9) - pelastuvat uskomalla Kristukseen.

Suuri osa 144000 sinetöidyn henkilöllisyyttä koskevaa epäselvyyttä johtuu Jehovan Todistajien väärästä opetuksesta. Jehovan Todistajat väittävät 144000 olevan se rajallinen määrä ihmisiä, jotka hallitsevat Kristuksen kanssa taivaassa ja viettävät iankaikkisuuden Jumalan kanssa. Näillä 144000 on Jehovan Todistajien mukaan taivaallinen toivo. Niillä, jotka eivät kuulu 144000 joukkoon, on maallinen toivo - pääsy Kristuksen ja 144000 hallitsemaan maanpäälliseen paratiisiin. Näemme kuinka Jehovan Todistajat ovat luoneet kuoleman jälkeisen kastijärjestelmän, johon kuuluvat hallitsijat (144000) ja heidän alamaisensa. Raamattu ei opeta tämän kaltaista "kahden järjestelmän" oppia. Ilm. 20:4 mukaan on totta, että ihmiset hallitsevat tuhannen vuoden aikana Kristuksen kanssa. He koostuvat kirkon jäsenistä (Jeesukseen Kristukseen uskovat), Vanhan testamentin pyhistä (ennen Kristuksen ensimmäistä tulemusta kuolleet) ja ahdistuksen ajan pyhistä (jotka ottivat Kristuksen pelastajanaan vastaan ahdistuksen aikana). Raamattu ei kuitenkaan aseta mitään numerorajaa tälle ihmismäärälle. Kaiken lisäksi, tuhatvuotinen valtakunta eroaa iankaikkisuudesta, joka alkaa tuhatvuotisen valtakunnan päättymisen jälkeen. Silloin Jumala asuu meidän kanssamme Uudessa Jerusalemissa. Hän on meidän Jumalamme ja me olemme hänen kansansa (ilm. 21:3). Jumalan meille Kristuksessa lupaama perintö, jonka Pyhä Henki on sinetöinyt (Ef. 1:13-14), tulee meidän omaksemme ja meistä tulee Kristuksen kanssaperijöitä (Room. 8:17).

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Keitä ovat 144000 sinetöityä?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries