settings icon
share icon
Întrebare

Este străpungerea cu Duhul sau în Duhul biblică?

Răspuns


Cel mai frecvent, fiind „străpuns de Duhul” se întâmplă atunci când un pastor pune mâinile pe cineva, şi persoana în cauză se prăbuşeşte la podea, presupunând că a fost copleșită de puterea Duhului Sfânt. Cei care practică astfel de străpungere cu Duhul, folosesc pasaje din Biblie care vorbesc despre oameni, devenind „ca morți” (Apocalipsa 1:17) sau a cădea cu fața la pământ (Ezechiel 1:28; Daniel 8:17-18, 10:7-9). Cu toate acestea, există un număr de deosebiri între căderea cu fața la pământ din Biblie și ceea ce se practică azi cu „străpungerea Duhului.

1. Căderea cu fața la pământ din Biblie a fost reactia unei persoane la ceea ce el a văzut într-o viziune sau un eveniment dincolo de obişnuit, cum ar fi la schimbarea la față a Domnului Cristos (Matei 17:6). În practica nebiblică a străpungerii în Duhul, persoana răspunde la atingerea sau mișcarea mâinii celui care vorbește.

2. Cazurile biblice au fost puţine şi rare, având loc doar rareori în viaţa unui număr redus de oameni. Străpungerea în Duhul este un fenomen repetat şi o experienţă care se întâmplă la mai multe persoane.

3. În cazuri biblice, oamenii cad cu fața la pământ în veneraţie și uimire cu privire la ce sau pe cine au văzut. În aceste străpungeri cu Duhul falsificate, oamenii cad pe spate fie ca răspuns la mișcarea mâinii vorbitorului, sau la atingerea lui (sau chiar împingeri în unele cazuri).

Noi nu susţinem că toate exemplele de a fi „străpunși în Duhul” sunt false sau sunt răspunsuri la o atingere sau împingere. Mulţi oameni pretind că au experimentat o energie sau o forţă care i-a determinat să cadă pe spate. Cu toate acestea, nu găsim nici o bază biblică pentru acest concept. Da, poate fi o energie sau implicată vre-o forță, dar dacă este aşa, este foarte posibil să nu fie de la Dumnezeu, şi să nu fie rezultatul lucrării Duhului Sfânt.

Este regretabil faptul că oamenii caută așa falsificări bizarre, care nu produc roade duhovnicești, în loc să urmărească roadele practice care Duhul ni le dă cu scopul de a-L glorifica pe Cristos cu vieţile noastre (Galateni 5:22-23). Fiind plin de Duhul nu ești evidenţiat de astfel de practici false, ci de o viață plină de Cuvântul lui Dumnezeu în aşa fel încât se revarsa în laudă, mulţumire, şi ascultare de Dumnezeu.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Este străpungerea cu Duhul sau în Duhul biblică?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries