settings icon
share icon

O privire de ansamblu asupra Biblie

Un rezumat bun sau o vedere de ansamblu bună asupra Bibliei este dificil de realizat. Biblia se compune din două testamente, 66 de cărţi diferite, 1.189 de capitole, 31.173 de versete şi 773.692 de cuvinte. Diferitele cărţi ale Bibliei acoperă subiecte diferite şi se adresează unor audienţe diferite. Cărţile Bibliei au fost scrise de aproximativ 40 de oameni diferiţi, într-o perioadă de aproximativ 1.500 de ani. Un rezumat sau o privire de ansamblu a întregii Biblii este prin urmare o acţiune amplă.

În acelaşi timp, Duhul Sfânt a fost autorul „inspirator” al Bibliei. Dumnezeu a „insuflat” Cuvântul Lui şi i-a folosit pe profeţi şi pe apostoli să scrie Cuvântul (2 Timotei 3.16-17, 2 Petru 1.21). Mai mult, în toţi aceia care şi-au pus încrederea în Isus Hristos locuieşte Duhul Sfânt (Romani 8.9, 1 Corinteni 12.13). Duhul Sfânt doreşte să ne ajute să înţelegem Biblia (1 Corinteni 2.10-16).

Scopul rezumatului sau privirii de ansamblu asupra Bibliei pe care o facem este să punem la dispoziţie un cadru de bază al fiecărei cărţi a Bibliei. Pentru fiecare carte a Bibliei, vor fi prezentate autorul, data la care a fost scrisă, scopul pentru care a fost scrisă, versetele-cheie şi un scurt rezumat. Credem din toată inima că rezumatul sau privirea de ansamblu pe care o facem te va ajuta să înţelegi Biblia mai bine şi te va încuraja să o studiezi mult mai în profunzime.

O privire de ansamblu asupra Vechiului Testament

O privire de ansamblu asupra Noului Testament

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

O privire de ansamblu asupra Bibliei
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries