settings icon
share icon
Întrebare

Ce este pecetea Duhului Sfânt?

Răspuns


La Duhul Sfânt se face referire ca fiind „garanţie", „pecete" şi „arvună" în inima creştinilor (2 Corinteni 1.22, 5.5, Efeseni 1.13-14, 4.30). Duhul Sfânt este pecetea lui Dumnezeu pusă pe copiii Lui, revendicarea Sa asupra noastră ca fiind ai Lui. Cuvântul grecesc tradus cu „arvună" în aceste pasaje este arrhabōn, care înseamnă „un angajament", care este parte din banii de cumpărare sau din posesiuni, date în avans, ca asigurare pentru partea rămasă. Darul Duhului Sfânt dat credincioşilor este un avans pentru moştenirea noastră cerească, pe care Cristos ne-a promis-o şi pe care ne-a asigurat-o la cruce. Pentru că Duhul Sfânt ne-a pecetluit, de aceea suntem siguri de mântuirea noastră. Nimeni nu poate rupe pecetea lui Dumnezeu.

Duhul Sfânt le este dat credincioşilor ca o „primă rată", ca să ne asigure că moştenirea noastră deplină, ca copii ai lui Dumnezeu, ne va fi dată. Duhul Sfânt ne este dat ca să ne confirme că-I aparţinem lui Dumnezeu, care ne dă Duhul Lui ca dar, la fel cum harul şi credinţa sunt daruri (Efeseni 2.8-9). Prin darul Duhului Sfânt, Dumnezeu ne înnoieşte şi ne sfinţeşte. El produce în inima noastră acele simţăminte, speranţe şi dorinţe care sunt dovada faptului că suntem acceptaţi de Dumnezeu, că suntem priviţi ca copiii Lui adoptaţi, că speranţa noastră este reală şi că răscumpărarea şi mântuirea noastră sunt sigure în acelaşi fel în care o pecete garantează un testament sau un contract. Dumnezeu ne dă Duhul Său Sfânt ca angajament sigur că suntem ai Lui pentru totdeauna şi vom fi mântuiţi în ziua cea din urmă. Dovada prezenţei Duhului Sfânt sunt acţiunile pe care le face El asupra inimii, care produc pocăinţă, roadele Duhului Sfânt (Galateni 5.22-23), conformare la poruncile şi voia lui Dumnezeu, o pasiune pentru rugăciune şi laudă şi dragoste pentru poporul Lui. Aceste lucruri sunt dovezi ale faptului că Duhul Sfânt a înnoit inima şi că creştinul este pecetluit pentru ziua răscumpărării.

Aşadar, prin Duhul Sfânt, învăţăturile şi puterea Sa călăuzitoare, suntem pecetluiţi şi confirmaţi până în ziua răscumpărării, desăvârşiţi şi eliberaţi de coruperea păcatului şi de mormânt. Pentru că avem în inima noastră pecetea Duhului Sfânt, putem trăi plini de bucurie, încrezători în locul nostru din viitor, care e plin de glorie inimaginabilă.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce este pecetea Duhului Sfânt?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries