settings icon
share icon

Ce înseamnă să întristaţi / stingeți Duhul Sfânt?

Când cuvântul „a stinge” este folosit în Scriptură, este vorba de suprimarea focului. Atunci când credincioşii au pus pe ei scutul credinţei ca parte din armura lui Dumnezeu (Efeseni 6:16), acesta este pentru a stinge puterea săgeţilor arzătoare ale Satanei. Cristos a descris iadul ca un loc unde focul nu se „stinge” (Marcu 9:44, 46, 48). De asemenea, Duhul Sfânt este un foc care trăiește în fiecare credincios. El vrea să se exprime în acţiunile şi atitudinile noastre. Atunci când credincioşii nu permit Duhului să fie văzut în acţiunile noastre, atunci când facem ceea ce ştim că este greşit, atunci suprimăm sau stingem Duhul. Noi nu permitem Duhului să se descopere pe Sine în felul în care El vrea să se descopere.

Pentru a înţelege ce înseamnă să întristăm pe Duhul Sfânt, trebuie să înţelegem în primul rând că acest lucru indică că Duhul are personalitate. Numai o persoană poate fi întristată; prin urmare, Duhul trebuie să fie o persoană divină pentru a avea această capacitate emotivă. Odată ce înţelegem acest lucru, putem înțelege mai bine modul în care El este întristat, deoarece și noi suntem întristați. Efeseni 4:30 ne spune să nu întristăm pe Duhul Sfânt. Noi Îl întristăm pe Duhul când trăim ca păgânii (4:17-19), mințind (4:25), fiind mânioși (4:26-27), furând (4:28), blestemând (4:29 ), fiind plini de amărăciune (4:31), neiertând (4:32), și prin imoralitate (5:3-5). Să întristăm Duhul înseamnă a trăi într-un mod păcătos, fie doar în gând, sau și în gând și în faptă.

Și stingerea și întristarea Duhului au efecte asemănătoare. Ambele împiedică un stil de viaţă după voia lui Dumnezeu. Ambele se întâmplă atunci când un credincios păcătuiește împotriva lui Dumnezeu şi urmează dorinţele lui lumeşti. Singura cale corectă de urmat este calea care duce pe credincios mai aproape de Dumnezeu şi de puritate, şi mai departe de lume şi de păcat. Aşa cum nu ne place să fim întristați, şi cum nu căutăm să stingem ce este bun—tot așa nu trebuie să întristăm sau să stingem Duhul Sfânt prin refuzul de a-I urma călăuzirea Lui.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce înseamnă să întristaţi / stingeți Duhul Sfânt?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries