settings icon
share icon
Întrebare

Ce este darul spiritual al ajutorării?

Răspuns


Darul spiritual al ajutorării se găsește într-una dintre listele de daruri spirituale din Biblie. Cuvântul grecesc tradus cu „ajutorare" în 1 Corinteni 12.28 se găsește numai în acest loc în Noul Testament; prin urmare, înțelesul exact al darului ajutorării e oarecum obscur. Cuvântul tradus cu „ajutorare" înseamnă literalmente „a ușura, a sprijini, a pune umărul și/sau a susține". Cei care au darul ajutorării sunt cei care pot ajuta sau le pot oferi sprijin altora din Biserică cu compasiune și îndurare. Acest dar are o gamă largă de aplicații practice, de la ajutarea indivizilor în sarcinile zilnice și până la oferirea de sprijin în administrarea chestiunilor Bisericii.

Ajutorarea în Trupul lui Cristos poate îmbrăca o varietate de forme. Unii consideră că darul ajutorării le este dat celor dispuși să „dea o mână de ajutor" și să facă până și cele mai banale și dezagreabile sarcini într-un spirit de umilință și har. Cei care dau dovadă de ajutorare sunt adesea cei care se oferă voluntari să lucreze în mod regulat în ceea ce ține de clădirile și terenurile bisericii, muncind adesea în obscuritate. În privința altora, ajutorarea constă din sprijinirea văduvelor, a celor în vârstă sau a familiilor în îndeplinirea sarcinilor zilnice, apropierea pentru a oferi sprijin în acele domenii unde e nevoie de ajutor. Acești oameni de ajutor fac parte de darul ajutorării în cel mai lărgit sens, asistând și susținând Trupul lui Cristos.

Dar probabil că există un înțeles și mai adânc în privința darului spiritual al ajutorării. Fiind unul dintre darurile spirituale din partea Duhului Sfânt, toate acestea fiind date pentru zidirea Trupului lui Cristos, aspectul spiritual al darului ajutorării e probabil chiar mai important decât aspectul practic. Celor care au darul spiritual al ajutorării le-a fost dată capacitatea unică de a-i observa pe cei care se luptă cu îndoiala, temerile și alte bătălii spirituale. Ei se îndreaptă spre cei aflați în nevoi spirituale cu cuvinte de bunătate, într-o manieră plină de înțelegere și compasiune și cu capacitatea unică de a transmite adevăr scriptural într-un mod convingător și plin de iubire. Cuvintele lor sunt „ca niște mere de aur într-un coșuleț de argint" (Proverbele 25.11) pentru cei slabi și osteniți spiritual. Acești creștini de ajutor pot potoli anxietatea din inima apăsată cu cuvinte rostite cu căldură și încredere care comunică adevăr și bucurie.

Lăudat fie Dumnezeu că ne cunoaște atât de bine! El știe toate nevoile și provocările cu care ne confruntăm și le-a dat darul ajutorării anumitor indivizi care pot veni alături de alții cu îndurare, har și dragoste. Acești sfinți prețioși pot înălța inima ajutând la purtarea diverselor poveri pe care nu putem și nu trebuie să le purtăm singuri.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce este darul spiritual al ajutorării?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries