settings icon
share icon
Întrebare

Cum pot şti care este darul meu spiritual?

Răspuns


Nu există o formulă magică sau un test pentru darurile spirituale care să ne spună cu exactitate care sunt darurile noastre spirituale. Duhul Sfânt este Acela care oferă darurile spirituale după cum doreşte (1 Corinteni 12:7-11). În acelaşi timp, Dumnezeu nu doreşte ca noi să fim ignoranţi cu privire la cum doreşte El să Îl slujim. Problema este că ne este foarte usor să cădem în capcana de a exersa daruri spirituale prin care noi doar dorim să Îl slujim pe Dumnezeu într-un domeniu în care noi credem că avem un anume dar spiritual. Însă nu astfel lucrează darurile spirituale. Dumnezeu ne cheamă să Îl slujim în supunere. El ne va echipa cu orice dar sau daruri de care am avea nevoie să îndeplinim slujirile pentru care El ne cheamă.

Identificarea darurilor noastre spirituale se poate face în mai multe feluri. Testele în privinţa darurilor spirituale, cu toate că nu ne putem baza în totalitate pe ele, ne pot ajuta să înţelegem domeniile către care se pare că suntem înzestraţi de Dumnezeu cu daruri. Confirmarea din partea altor persoane ne poate ajuta să descoperim domeniile cu daruri spirituale. Cei din jurul nostru care ne văd cum Îl slujim pe Dumnezeu pot adesea să identifice un dar spiritual pe care noi să nu îl fi remarcat. Rugăciunea este de asemenea importantă. Acea Persoană care ştie exact care ne sunt darurile spirituale este chiar Cea care le dăruieşte, adică Duhul Sfânt. Putem să Îi cerem lui Dumnezeu în rugăciune să ne arate care sunt darurile spirituale pe care ni le-a dăruit astfel încât noi să utilizăm mai bine aceste daruri spre slava Sa.

Într-adevăr, Dumnezeu cheamă anumiţi oameni să fie învăţători şi le oferă acestora darul predicării. Dumnezeu creamă anumiţi oameni să fie slujitori şi îi binecuvântează cu daruri specifice de slujire. Totuşi, chiar dacă ştim în mod specific câte sunt darurile noastre spirituale aceasta nu poate fi o scuză pentru a nu-L sluji pe Dumnezeu în alte domenii din afara celui aferent darului nostru spiritual. Este deci benefic să ştim care este sau care sunt darurile spirituale pe care ni le-a dat Dumnezeu? Bineînţeles că da. Este însă greşit să ne concentrăm mult prea mult pe practicarea acestor daruri, întrucât putem astfel rata alte oportunităţi de slujire! Dacă suntem dedicaţi în a ne lăsa folosiţi de Dumnezeu, El ne va echipa cu darurile spirituale de care avem nevoie.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Cum pot şti care este darul meu spiritual?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries