settings icon
share icon
Vraag

Wat zijn de zeven zegels en zeven bazuinen in het Boek Openbaring?

Antwoord


De zeven zegels (Openbaring 6:1-17, 8:1-5), zeven bazuinen (Openbaring 8:6-21, 11:15-19), en zeven schalen (Openbaring 16:1-21) zijn de drie opeenvolgende series van eindtijd-oordelen van God. De oordelen worden steeds erger en verwoestender naarmate de eindtijd vordert. De zeven zegels, bazuinen en schalen houden verband met elkaar. Het zevende zegel is een inleiding tot de zeven bazuinen ( Openbaring 8:1-5) en de zevende bazuin is een inleiding tot de zeven schalen ( Openbaring 11:15-19, 15:1-8).

De eerste vier van de zeven zegels staan bekend als de vier ruiters van de Apocalyps. Het eerste zegel introduceert de Antichrist (Openbaring 6:1-2). Het tweede zegel veroorzaakt grote oorlogen (Openbaring 6:3-4). Het derde van de zeven zegels veroorzaakt hongersnood (Openbaring 6:5-6). Het vierde zegel brengt plagen, meer hongersnood, en meer oorlogen voort (Openbaring 6:7-8).

Het vijfde zegel verhaalt van hen die gemarteld zullen worden vanwege hun geloof in Christus gedurende de eindtijd (Openbaring 6:9-11). God hoort hun roep om gerechtigheid en zal hen bevrijden op Zijn tijd—in de vorm van het zesde zegel, samen met de bazuin- en schaaloordelen. Wanneer de zesde van de zeven zegels verbroken is, komt er een vernietigende aardbeving die enorme chaos en vreselijke verwoesting veroorzaakt—samen met ongewone astronomische fenomenen (Openbaring 6:12-14). Zij die het overleven zullen met recht uitroepen: “Val op ons neer! Verberg ons voor het oog van hem die op de troon zit en voor de toorn van het lam! Want nu is de grote dag van hun toorn aangebroken, en wie kan die doorstaan?”

De zeven bazuinen worden beschreven in Openbaring 8:6-21. De zeven bazuinen zijn de “inhoud” van het zevende zegel (Openbaring 8:1-5). De eerste bazuin veroorzaakt hagel en vuur dat veel van het plantenleven in de wereld vernietigt (Openbaring 8:7). De tweede bazuin brengt wat een meteoor lijkt te zijn die de oceanen treft en de dood van veel van het leven in de zee veroorzaakt (Openbaring 8:8-9). De derde bazuin lijkt op de tweede, behalve het feit dat de meren en rivieren van de wereld getroffen worden in plaats van de oceanen (Openbaring 8:10-11).

De vierde van de zeven bazuinen zorgt ervoor dat de zon en maan verduisterd worden (Openbaring 8:12). De vijfde bazuin loopt uit op een plaag van “demonische sprinkhanen” die de mensheid aanvallen en martelen (Openbaring 9:1-11). De zesde bazuin laat een demonisch leger los dat een derde van de mensheid doodt (Openbaring 9:12-21). de zevende bazuin roept de zeven engelen met de zeven schalen van Gods toorn op (Openbaring 11:15-19, 15:1-8).

De zeven schaaloordelen worden beschreven in Openbaring 16:1-21. De zeven schaaloordelen worden opgeroepen door de zevende bazuin. De eerste schaal veroorzaakt een uitbraak van pijnlijke zweren onder de mensheid (Openbaring 16:2). De tweede schaal veroorzaakt de dood van al het leven in de zee (Openbaring 16:3). De derde schaal zorgt ervoor dat de rivieren in bloed veranderen (Openbaring 16:4-7). De vierde van de zeven schalen lijdt ertoe dat de hitte van de zon intenser wordt en grote pijn veroorzaakt (Openbaring 16:10-11). De zesde schaal lijdt ertoe dat de rivier de Eufraat opdroogt en dat de legers van de Antichrist zich verzamelen om de slag van Armageddon te strijden (Openbaring 16:12-14). De zevende schaal veroorzaakt een enorme aardbeving gevolgd door grote hagelstenen (Openbaring 16:15-21).

Openbaring 16:5-7 verkondigt over God: “Rechtvaardig bent u, de heilige, die is en die was, omdat u op deze manier straft. Bloed van heiligen en profeten hebben zij vergoten, en bloed laat u hen drinken. Ze hebben het verdiend.” Ik hoorde het altaar antwoorden: “Ja, Heer, onze God, Almachtige, uw oordelen zijn betrouwbaar en rechtvaardig.”

English



Terug naar Nederlandse home page

Wat zijn de zeven zegels en zeven bazuinen in het Boek Openbaring?
Deel deze pagina: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries