settings icon
share icon
Vraag

Wie is de Antichrist?

Antwoord


Er is veel speculatie over de identiteit van de Antichrist. Enkele populaire kandidaten zijn Vladimir Poetin, Mahmoud Ahmadinejad, en Paus Benedictus XVI. In de Verenigde Staten zijn ex-presidenten Bill Clinton en George W. Bush, en de huidige president Barack Obama de meest genoemde kandidaten. Dus, wie is de Antichrist, en hoe zullen we hem herkennen?

De Bijbel zegt geen specifieke dingen over waar de Antichrist vandaan zal komen. Vele schriftgeleerden speculeren dat hij uit een verbond van tien naties en/of een herboren Romeins rijk zal komen (Daniël 7:24-25; Openbaring 17:7). Anderen vinden dat hij een Jood moet zijn zodat hij kan claimen dat hij de Messias is. Het is allemaal slechts speculatie aangezien de Bijbel niets specifieks zegt over waar de Antichrist vandaan komt of van welk ras hij afkomstig zal zijn. Op een dag zal de Antichrist onthuld worden. Twee Tessalonicenzen 2:3-4 vertelt ons hoe we de Antichrist kunnen herkennen: “Laat u door niemand misleiden, op geen enkele manier. De dag van de Heer breekt niet aan voordat velen zich van het geloof hebben afgekeerd en de wetteloze mens verschenen is, hij die verloren zal gaan. Hij zal alles wat goddelijk en heilig is bestrijden en zich erboven verheffen, om in Gods tempel plaats te nemen op de troon en zich voor te doen als God zelf.”

Waarschijnlijk zullen de meeste mensen die leven wanneer de Antichrist onthuld wordt erg verrast zijn over zijn identiteit. We weten niet of de Antichrist iemand van onze tijd is. Maarten Luther was er van overtuigd dat de paus in zijn tijd de Antichrist was. Tijdens de jaren '40 geloofden velen dat Adolf Hitler de Antichrist was. Anderen in de afgelopen eeuwen zijn net zo zeker geweest van de identiteit van de Antichrist. Tot nu toe heeft iedereen het mis gehad. We moeten de speculaties achterwege laten en ons concentreren op wat de Bijbel werkelijk zegt over de Antichrist. Openbaring 13:5-8 verkondigt: “Het beest kon zijn bek gebruiken voor grootspraak en godslasteringen, en dat tweeënveertig maanden lang. Het opende zijn bek en lasterde God, zijn naam en zijn woning en hen die in de hemel wonen. Het mocht de strijd met de heiligen aanbinden en hen overwinnen. Ook kreeg het macht over alle landen en volken, over mensen van elke stam en taal. Alle mensen die op aarde leven zullen het beest aanbidden, iedereen van wie de naam niet vanaf het begin van de wereld in het boek van het leven staat, het boek van het lam dat geslacht is.”

EnglishTerug naar Nederlandse home page

Wie is de Antichrist?
Deel deze pagina: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries