settings icon
share icon
Vraag

Wat is de strijd van Harmagedon (Armageddon)?

Antwoord


Het woord “Harmagedon” of “Armageddon” is afkomstig van het Hebreeuwse woord Har-Magedone, wat “Berg Megiddo” betekent, en is een synoniem geworden voor de toekomstige strijd waarin God zal ingrijpen en de legers van de Antichrist zal vernietigen zoals voorspeld in Bijbelse profetie (Openbaring 16:16; 20:1-3, 7-10). Er zal een menigte mensen betrokken zijn bij de strijd van Harmagedon, wanneer alle volken zich zullen verzamelen om tegen Christus te strijden.

De exacte locatie van de vallei van Harmagedon is onduidelijk, omdat er geen berg bestaat die Megiddo heet. Echter, aangezien “Har” ook heuvel kan betekenen, is de meest waarschijnlijke locatie het heuvellandschap dat de vlakte van Megiddo omgeeft, ongeveer 95 kilometer ten noorden van Jerusalem. Meer dan 200 gevechten hebben plaatsgevonden in die regio. De vlakte van Megiddo en de nabije vlakte van Esdraelon zullen het brandpunt van de strijd van Harmagedon zijn, die over de hele lengte van Israël zal woeden, zover naar het zuiden als de Edomitische stad Bozrah (Jesaja 63:1). De vallei van Harmagedon was beroemd vanwege twee grote overwinningen in de geschiedenis van Israël: 1) Baraks overwinning over de Kanaänieten (Rechters 4:15) en 2) Gideons overwinning over de Midianieten (Rechters 7). Harmagedon was ook de plaats van twee grote tragedies: 1) de dood van Saul en zijn zoons (1 Samuel 31:8) en 2) de dood van Koning Josia (2 Koningen 23:29-30; 2 Kronieken 35:22).

Vanwege deze geschiedenis kwam de vallei van Harmagedon symbool te staan voor het laatste conflict tussen God en de machten van het kwaad. Het woord “Harmagedon” komt alleen voor in Openbaring 16:16: “Ze brachten hen bijeen op de plaats die in het Hebreeuws Harmagedon heet.” Dit vers vertelt hoe de koningen die trouw zijn aan de Antichrist zich verzamelen voor een laatste aanval op Israël. Bij Harmagedon zal God “de beker met de wijn van zijn hevige woede” geven (Openbaring 16:19), en de Antichrist en zijn volgers zullen ten val gebracht en verslagen worden. “Harmagedon” is een algemene term geworden die verwijst naar het einde van de wereld, niet exclusief naar de strijd die plaatsvindt op de vlakte van Megiddo.

EnglishTerug naar Nederlandse home page

Wat is de strijd van Harmagedon (Armageddon)?
Deel deze pagina: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries