settings icon
share icon
Vraag

Wat is het merkteken van het beest (666)?

Antwoord


De voornaamste passage in de Bijbel die het “merkteken van het beest” noemt is Openbaring 13:15-18. Andere verwijzingen kunnen gevonden worden in Openbaring 14:9, 11, 15:2, 16:2, 19:20 en 20:4. Dit merkteken dient als zegel voor de aanhangers van de Antichrist en de valse profeet (de woordvoerder van de Antichrist). De valse profeet (het tweede beest) is degene die ervoor zorgt dat de mensen dit merkteken nemen. Het merkteken wordt letterlijk in de hand of het voorhoofd geplaatst en is niet gewoon een pasje dat iemand bij zich heeft.

De recente technologische doorbraken op het gebied van medische chip-implantaten hebben gezorgd voor meer interesse belangstelling voor het merkteken van het beest dat genoemd wordt in Openbaring hoofdstuk 13. Het is mogelijk dat de technologie die we vandaag de dag zien het begin is van wat uiteindelijk gebruikt zou kunnen worden als het merkteken van het beest. Het is belangrijk dat wij ons realiseren dat een medische chip niet het merkteken van het beest is. Het merkteken van het beest zal iets zijn dat alleen gegeven wordt aan hen die de Antichrist aanbidden. Een medische of financiële microchip die geïmplanteerd is in je rechterhand of voorhoofd is niet het merkteken van het beest. Het merkteken zal een identificatiemiddel in de eindtijd zijn dat door de Antichrist vereist wordt om te kunnen kopen of verkopen, en het zal alleen gegeven worden aan hen die de Antichrist aanbidden.

Vele goede uitleggers van Openbaring verschillen sterk wat betreft de precieze aard van het merkteken van het beest. Behalve de geïmplanteerde chip theorie, zijn er ook andere speculaties zoals een ID-kaart, een microchip, een barcode die op de huid getatoeëerd wordt, of simpelweg een teken dat je identificeert als iemand die trouw is aan het koninkrijk van de Antichrist. Deze laatste visie vereist de minste speculatie, aangezien het geen informatie toevoegt aan was de Bijbel ons geeft. Met andere woorden, al deze dingen zijn mogelijk, maar tegelijkertijd zijn ze alle speculaties. We moeten niet teveel tijd besteden aan speculaties over de precieze details.

De betekenis van 666 is ook een mysterie. Sommigen speculeren dat er een connectie was met 6 Juni 2006—06/06/06. In Openbaring hoofdstuk 13 echter, staat dat het getal 666 een mens identificeert, en niet een datum. In Openbaring 13:18 staat: “Hier komt het aan op wijsheid. Laat ieder die inzicht heeft het getal van het beest ontcijferen; er wordt een mens mee aangeduid. Het getal is zeshonderdzesenzestig.” Op de een of andere manier identificeert het getal 666 de Antichrist. Eeuwenlang hebben Bijbel uitleggers geprobeerd bepaalde individuen te identificeren met 666. Niets is zeker. Dat is waarom Openbaring 13:18 zegt dat het getal wijsheid vereist. Wanneer de Antichrist onthuld wordt (2 Tessalonicenzen 2:3-4), zal het duidelijk zijn wie hij is en hoe het getal 666 hem identificeert.

EnglishTerug naar Nederlandse home page

Wat is het merkteken van het beest (666)?
Deel deze pagina: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries