settings icon
share icon

Overzicht van de Bijbel

Een goed overzicht / samenvatting van de Bijbel is lastig te bereiken. De Bijbel bestaat uit twee Testamenten, 66 verschillende boeken, 1189 hoofdstukken, 31.173 verzen en 773.692 woorden. De diverse boeken van de Bijbel beslaan verschillende onderwerpen en waren aan verschillende groepen mensen gericht. De Bijbelboeken zijn geschreven door ongeveer veertig verschillende mensen over een periode van ongeveer 1.500 jaar. Een samenvatting / overzicht is daarom een enorme opgave.

Tegelijkertijd is de Heilige Geest de "inspirerende" auteur van de Bijbel. God "ademde" Zijn Woord uit en gebruikte de profeten en apostelen om Zijn Woord op te Schrijven (2 Timoteüs 3:16-17; 2 Petrus 1:21). Verder woont de Heilige Geest in iedereen die zijn of haar geloof in Jezus Christus geplaatst heeft (Romeinen 8:9; 1 Korintiërs 12:13). De Heilige Geest verlangt ernaar ons te helpen de Bijbel te begrijpen (1 Korintiërs 2:10-16).

Het doel van onze Bijbel samenvatting / overzicht sectie is het geven van een basale achtergrond van ieder boek van de Bijbel. Voor ieder Bijbelboek wordt de auteur, tijd van schrijven, doel van schrijven, sleutelverzen en een korte samenvatting gegeven. We hopen van harte dat onze Bijbel samenvatting / overzicht je zal helpen de Bijbel beter te begrijpen en je zal bemoedigen de Bijbel op diepere wijze te gaan bestuderen.

Overzicht Oude Testament

Overzicht Nieuwe Testament

EnglishTerug naar Nederlandse home page

Overzicht van de Bijbel
Deel deze pagina: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries