settings icon
share icon

Pregled Biblije

Teško je napraviti dobar sažetak / pregled Biblije. Bibliju čine dva zavjeta, 66 knjiga, 1.189 poglavlja, 31.173 stihova i 773.692 riječi. Različite biblijske knjige govore o različitim temama i bile su upućene različitim čitateljima. Biblijske knjige pisalo je otprilike četrdeset različitih ljudi u razdoblju od oko 1.500 godina. Prema tome, sažetak / pregled cijele Biblije velik je pothvat.

U isto vrijeme, Sveti Duh je bio „autor-nadahnitelj“ Biblije. Bog je „izdahnuo“ svoju Riječ i koristio proroke i apostole da ju zapišu (2. Timoteju 3:16-17; 2. Petrova 1:21). Nadalje, u svima koji su se pouzdali u Isusa Krista prebiva Sveti Duh (Rimljanima 8:9; 1. Korinćanima 12:13). Sveti Duh nam želi pomoći da razumijemo Bibliju (1. Korinćanima 2:10-16).

Svrha našega sažetka / pregleda Biblije jest pružiti osnovnu pozadinu za svaku knjigu Biblije. Za svaku knjigu Biblije navest ćemo njezina autora, vrijeme pisanja, svrhu pisanja, ključne stihove i sažetak. Iskreno se nadamo da će vam naš sažetak / pregled Biblije pomoći da ju bolje razumijete i ohrabriti vas da ju još pomnije proučavate.

English

Pregled Staroga Zavjeta

Pregled Novoga Zavjeta



Vratite se na hrvatsku naslovnu stranicu

Pregled Biblije
Podijelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries