settings icon
share icon
Pitanje

Postoji li mogućnost da još anđela sagriješi?

Odgovor


Prva Timoteju 5,21 nam kaže: „I zaklinjem te pred Bogom, Kristom Isusom i izabranim anđelima, da se držiš ovoga bez predrasuda i da ne činiš ništa iz pristranosti.” Bez obzira koje je vaše mišljenje o izabranju, Biblija jasno govori da je Bog nekako bio uključen u izbor onih koji će biti spašeni, ili, u ovom slučaju, koji anđeli neće sagriješiti.

Na mnogim mjestima u Bibliji vidimo Božji suvereni izbor: izabrao je Abrahama da bude otac mnogih naroda (Post 17,4-5); izabrao je Izrael da bude njegov posebni narod (Post 17,7); izabrao je Mariju da bude Isusova majka (Lk 1,35-37); izabrao je dvanaest apostola koji su živjeli s Gospodinom Isusom tri godine i učili od njega (Mk 3,13-19); i izabrao je Pavla da donese evanđelje mnogim narodima, i osobno i preko svojih zapisa (Dj 9,1-19). Na isti način, izabrao je ljude „od svakog plemena, jezika, puka i naroda” (Otk 5,9) da dođu k vjeri u Krista. Oni koje On izabere doći će k njemu i On ih nikad neće izbaciti van.

Čini se da je Bog također donio odluku u pogledu anđela. Božji sveti anđeli su „izabrani“ – što znači da ih je Bog izabrao. Možda je Bog dao svim anđelima jednu priliku da odluče hoće li mu se pokoriti ili ne. U svakom slučaju, oni koji su sagriješili i krenuli za Luciferom izgubljeni su i osuđeni. Oni koji su odlučili ostati vjerni Bogu sigurni su u toj odluci. Biblija nam ne daje nikakva razloga da mislimo kako je moguće da još anđela sagriješi, jednako kao što nam ne daje nikakva razloga da vjerujemo da će izabrani otpasti i biti zauvijek izgubljeni.
EnglishVratite se na hrvatsku naslovnu stranicu

Postoji li mogućnost da još anđela sagriješi?
Podijelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries