settings icon
share icon
Pitanje

Što Biblija kaže o homoseksualnosti? Je li homoseksualnost grijeh?

Odgovor


Biblija nam dosljedno govori da je homoseksualnost grijeh (Postanak 19,1-13; Levitski zakonik 18,22; Rimljanima 1,26-27; 1. Korinćanima 6,9). Rimljanima 1,26-27 konkretno uči da je homoseksualnost posljedica suprotstavljanja i neposlušnosti Bogu. Kada osoba nastavlja živjeti u grijehu i nevjeri, Biblija nam kaže da ju je Bog »prepustio« još gorem i izopačenijem grijehu kako bi joj pokazao ispraznost i beznadežnost života odvojenog od Boga. 1. Korinćanima 6,9 kaže da homoseksualci (»mekoputnici«) neće baštiniti kraljevstva Božjega.

Bog nije stvorio čovjeka s homoseksualnim željama. Biblija nam kaže da osoba postaje homoseksualcem zbog grijeha (Rimljanima 1,24-27), a u krajnjoj liniji vlastitim izborom. Osoba može biti rođena s povećanom sklonošću prema homoseksualnosti kao što su neki ljudi rođeni s većom tendencijom prema nasilju i drugim grijesima. Ali to ne opravdava osobu koja izabire prepuštanje grješnim željama. Ako je osoba rođena s većom sklonošću prema bijesu, daje li joj to pravo da se prepusti tim sklonostima? Naravno da ne! Isto važi i za homoseksualnost.

Međutim, Biblija ne opisuje homoseksualnost kao »najveći mogući« grijeh. Svaki je grijeh uvreda Bogu. Homoseksualnost je samo jedna od mnogih stvari navedenih u 1. Korinćanima 6,9-10 koja osobu sprječava da uđe u kraljevstvo Božje. Prema Bibliji, Božje oproštenje podjednako je dostupno homoseksualcu i preljubniku, idolopokloniku, ubojici, lopovu itd. Bog također obećava snagu za pobjedu nad svakim grijehom, a u to spada i homoseksualnost, i to svima koji povjeruju u Isusa Krista za svoje spasenje (1. Korinćanima 6,11; 2. Korinćanima 5,17).

EnglishVratite se na hrvatsku naslovnu stranicu

Što Biblija kaže o homoseksualnosti? Je li homoseksualnost grijeh?
Podijelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries