settings icon
share icon
سوال

آیا مفهوم «هرچه بکارید همان را برداشت خواهید کرد» کتاب مقدسی است؟

جواب


بر اساس کتاب مقدس، آیا ما هرآنچه بکاریم همان را برداشت خواهیم کرد؟ (یا به قول خودمان هر کسی آن دِرود عاقبت کار که کِشت). کاشت و برداشت یک اصل معروف و رایج در کتاب مقدس است و مستقیما به انسان ارتباط دارد. کار کاشت و برداشت محصول به قدمت تاریخ بشر است. بخشی از نفرین آدم روییدن خوار و خاشاک از زمین در برابر تلاش او خواهد بود و اینکه «تا آخر عمر به عرق پيشانی‌ات نان خواهی خورد» (پیدایش فصل 3 آیه 19). آدم مفهوم هرآنچه بکاری برداشت خواهی کرد را هم به شکل استعاری و هم به معنای واقعی کلمه درک کرد.

اصطلاح هرآنچه بکاریم همان را برداشت خواهیم کرد یا هرکسی نتیجه اعمال خودش را می بیند به احتمال زیاد به این دو آیه در عهد جدید اشاره می کند: دوم قرنتیان فصل 9 آیه 6، « فراموش نكنيد كه هر كه كم بكارد، كم نيز درو خواهد كرد؛ و هر كه زياد بكارد، زياد درو خواهد كرد. پس اگر كم بدهيد، كم نيز دريافت خواهيد كرد.» و غلاطیان فصل 6 آیه 7، «اشتباه نكنيد، هيچكس نمی‌تواند خدا را بفريبد؛ هيچكس از مكافات الهی در امان نخواهد بود؛ زيرا هر کس هر چه بكارد، همان را درو خواهد نمود.» به عنوان یک قاعده کلی چیزی را که بکاریم همان را برداشت خواهیم کرد. این اصل در کشاورزی و تصمیمات زندگی درست است. بنابراین، هرچه بکارید همان را درو خواهید کرد، یک اصل کتاب مقدسی است.

در عهد قدیم نیز به این موضوع اشاره شده است. سلیمان پادشاه می گوید، «هر كه ظلم بكارد مصيبت درو خواهد كرد و قدرتش در هم خواهد شكست» (امثال فصل 22 آیه 8). هوشع نیز در فصل 10 آیه 13 می گوید، «ولی شما بذر شرارت كاشتيد و محصول ظلم درو كرديد و ثمرهٔ دروغهايتان را خورديد.» نصیحت حکیمانه امثال فصل 1 آیه 31 به ما می گوید، «ثمرهٔ راهی را كه در پيش گرفته‌ايد خواهيد ديد.» اصل کاشت و برداشت در همه این موارد به عدالت الهی باز می گردد.

درست است که اگر بدی بکاریم بدی برداشت خواهیم کرد، اما لطف الهی نیز در این میان وجود دارد. از سر لطف خدا، ما همیشه هرآنچه می کاریم را برداشت نخواهیم کرد. خداوند این حق را دارد که به هر کسی که می خواهد لطف کند همانطوری که به موسی گفت، «اگر بخواهم با كسی مهربان باشم، با او مهربان خواهم بود؛ و اگر بخواهم بر كسی رحم كنم، بر او رحم خواهم كرد» (رومیان فصل 9 آیه 15). ما به دلیل لطف و عشق خداوند است که با وجود گناهانمان جایی در بهشت داریم. ما شرارت و فساد کاشتیم و عیسی مسیح مجازات ما را بر روی صلیب برداشت کرد. او را تا ابد برای این فداکاری ستایش باد!

محصول گاهی آنچه می خواهیم نیست. هنگامی که ایوب رنج می کشید دوستانش آن رنج را نتیجه مجازات الهی به سبب گناهان پنهانی ایوب می دانستند. الیفاز دوست ایوب به او گفت: «تجربه نشان می‌دهد كه هر چه بكاری همان را درو می‌كنی. كسانی كه گناه و بدی می‌كارند همان را درو می‌كنند» (ایوب فصل 4 آیه 8). اما الیفاز اشتباه می کرد. ایوب آنچه کاشته بود را درود نمی کرد. محصول هنوز تا آخر کتاب ایوب برداشت نشده بود (ایوب فصل 42 آیه های 10-17). تجربه شرایط بد و ناگوار الزاما به این معنی نیست که ما چیزهای بدی را کاشته ایم. اصل کاشت و برداشت در کل درست است اما همیشه و درهمه شرایط طوری که ما انتظار داریم نیست.

ابعاد مثبت و منفی اصل «هرآنچه بکارید همان را درو خواهید کرد» هر دو درست هستند. «اگر كسی تخم هوی و هوس خود را بكارد، فساد و نابودی روح خود را درو خواهد كرد؛ اما اگر بذر اعمال نيک روحانی را بكارد، از روح خدا حيات جاودانی را درو خواهد كرد» (غلاطیان فصل 6 آیه 8)، این اصل به خوبی در این آیه خلاصه شده است. ما وقتی خودخواه، مغرور، ظالم و گناهکار هستیم و به توانایی و ارزش خودمان برای نجات تکیه می کنیم، در واقع در حال کاشت هوای نفس می باشیم و نابودی در انتظار ماست. اما وقتی فداکار، متواضع، بخشنده و مهربان هستیم و به رزق الهی و نجات از طریق او تکیه می کنیم در حال کاشت روح القدس و برداشت زندگی ابدی هستیم.

ایمان به عیسی مسیح و در جستجوی راستی و درستی بودن «کاشتن در روح القدس است». کاشتن در امور جسمانی، اتکا به خود و توانایی های خودمان برای پیدا کردن مسیر زندگی بدون کمک خدا هیچ نتیجه ای جز بن بست ندارد. اما وقتی به عیسی مسیح اعتماد می کنیم زندگی ابدی را برداشت خواهیم کرد. عشق او زمین حاصلخیزی است.

English



بازگشت به خانۀ فارسی

آیا مفهوم «هرچه بکارید همان را برداشت خواهید کرد» کتاب مقدسی است؟
Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon این صفحه را به اشتراک بگذار:
© Copyright Got Questions Ministries