settings icon
share icon
سوال

کتاب مقدس درباره مصرف مواد مخدر چه می گوید؟

جواب


کتاب مقدس به طور مستقیم درباره مصرف مواد مخدر غیرقانونی حرفی نزده است. هیچ عبارتی مبنی بر ممنوعیت کوکائین، هروئین، اکستازی، یا متافتامین در کتاب مقدس وجود ندارد. حرفی از ماری جوانا، حشیش، پیوت، قارچ جادویی، ال اس دی زده نشده است. و حرفی از روش استفاده آنها اعم کشیدن، قورت دادن، لیسیدن یا غیره هم زده نشده است. اما به این معنی نیست که استفاده تفریحی از مواد مخدر جایز می باشد. برعکس، اصول متعددی در کتاب مقدس وجود دارند که استفاده از مواد مخدر را رفتاری کاملا غیر قابل قبول می دانند.

برای شروع باید گفت که مسیحیان یک وظیفه جهانی دارند و آن هم پیروی از قوانین کشورشان است (جامعه فصل 8 آیه های 2 تا 5؛ متی فصل 22 آیه 21، فصل 23 آیه های 2 تا 3؛ رومیان فصل 13 آیه های 1 تا 7؛ تیطوس فصل 3 آیه 1؛ اول پطرس فصل 2 آیه های 13 تا 17). تنها زمانی می توانیم از قوانین حکومت سرپیچی کنیم که بر ضد قوانین و دستورات خدا باشند (دانیال فصل 3 و 6، اعمال رسولان فصل 5 آیه 29). استثنای دیگری وجود ندارد. برعکس آنچه عوام مردم فکر می کنند، عدم توافق با یک قانون به شما اجازه نقض آن قانون را نمی دهد.

برخی می گویند ماری جوانا نباید ممنوعیت قانونی داشته باشد. آنها مخالف این موضوع اند که کشیدن ماری جوانا نقض قانون است و توجیه شان این است که در قانون دورنگی وجود دارد، از این جهت که ماری جوانا غیرقانونی است اما مصرف نکوتین و الکل مجاز است. این افراد ممکن است در عقیده خود صادق باشند اما به هر حال اشتباه می کنند. اعتقاد نداشتن به یک قانون به معنای مجوز نقض آن نیست، خداوند هم این موضع را روشن کرده است. عیسی مسیح در حالیکه فریسیان را برای استفاده از قوانین موسی به عنوان یوغی برای سرکوب توبیخ می کند، همچنان از شاگردان می خواهد تا تعالیم آنها را انجام دهند (متی فصل 23 آیه های 1 تا 36، مخصوصا آیه های 1 تا 4). تبعیت صبورانه از قوانین حاکمان حتی اگر ناعادلانه باشد خواست خداوند از ماست (اول پطرس فصل 2 آیه های 18 تا 23)، یعنی اگر استفاده از ماری جوانا غیر قانونی است، حتی اگر این قانون ناعادلانه باشد، باید از آن تبعیت کرد.

مسیحیان علاوه بر اینکه به پیروی از قوانین حکومتها فراخوانده شده اند، باید زندگی بی عیب و نقص هم داشته باشد تا بتوانند به پیام انجیل عمل کند (اول قرنتیان فصل 10 آیه 32؛ دوم قرنتیان فصل 4 آیه 2، فصل 6 آیه 3؛ تیطوس فصل 2 آیه های 1 تا 8؛ دوم پطرس فصل3 آیه 14). واضح است که تبهکاری و کار خلاف قانون کاملا محکوم است.

این اصل در کشورهایی مانند هلند که استفاده تفریحی از مواد مخدر آزاد و قانونی است اعمال نمی شود. با وجود این، اصولی نیز وجود دارند که انجام آنها جهانی می باشد. به عنوان مثال، مسیحیان بدون توجه به ملیتشان باید از آنچه خداوند به دست آنها سپرده است به خوبی محافظت کنند و خدمتگزاران خوبی برای او بر روی زمین باشند (متی فصل 25 آیه های 14 تا 30). این مورد شامل بدن های زمینی ما نیز می شود. متاسفانه، مصرف مواد مخدر غیرقانونی به شدت به سلامتی جسمی و روحی ما آسیب می رساند.

ماری جوانا، در حالیکه کم ضررترین مواد مخدر غیرقانونی است، اما باز هم کشنده می باشد. دوستداران ماری جوانا با خیال راحت به این باور تکیه می کنند که کشیدن عادی ماری جوانا مرگ آور نیست. اما این موضوع خطر سرطان ریه، امفیزم و دیگر بیماری های مزمن انسدادی ریه که در اثر ماری جوانا به وجود می آیند را منتفی نمی کند. ماری جوانا را می توان بدون کشیدن دود به داخل ریه مصرف کرد اما باز هم عواقب فیزیولوژیکی و روانی آن بر روی سیستم تناسلی، سیستم ایمنی و شناختی تاثیر می گذارد.

ما مسیحیان علاوه بر انجام مسئولیت خدمتگزاری بر روی زمین، باید بدانیم که بدن های ما متعلق به خودمان نمی باشند. «خدا شما را به بهايی گران خريده است» (اول قرنتیان فصل 6 آیه های 19 تا 20)، و «... بهايی كه خدا برای آزادی از اين اسارت پرداخت، طلا و نقره نبود، بلكه خون گرانبهای مسيح بود كه همچون بره‌ای بی‌گناه و بی‌عيب قربانی ش » (اول پطرس فصل 1 آیه های 17 تا 19). عیسی مسیح ما را به قیمت جان خودش خرید و از ما خلقتی کاملا جدید و خارق العاده به وجود آورد. او روح القدس را درون ما ساکن کرد و با این کار ما را به معابد او تبدیل کرد. بنابراین مراقبت از سلامتی فقط بخشی از وظیفه خدمتگزاری ما نیست، بلکه پارسایی و تقدسی است که باید به آن احترام گذاشته شود.

یک دیگر از اصول کتاب مقدس در رابطه با حساسیت ما در برابر فریب خوردن است. ما به عنوان موجوداتی جایزالخطا در معرض اغفال قرار داریم. ما هدف عشق و توجه خداوند هستیم، بنابراین دشمنان او دشمنان ما نیز هستند. شیطان، پدر دروغ ها، نیرومند ترین و مصمم ترین دشمن در میان این دشمنان است (یوحنا فصل 8 آیه 44). ما تشویق شده ایم که هشیار و گوش به زنگ باشیم (اول قرنتیان فصل 15 آیه 34؛ اول تسالونیکیان فصل 5 آیه های 4 تا 8؛ دوم تیموتائوس فصل 4 آیه 5؛ اول پطرس فصل 1 آیه 13، فصل 4 آیه 7، فصل 5 آیه 8). همه اینها به این معنی است که باید در برابر حیله های فریبنده شیطان هشیار باشیم (اول پطرس فصل 5 آیه 8). در دعا کردن هم باید هشیار باشیم (اول پطرس فصل 4 آیه 7). هشیاری، اطاعت از دستور خداوند نیز می باشد (اشعیا فصل 1 آیه های 10 تا 17).

در مورد اعتیاد به مواد مخدر باید گفت که همه مواد مخدرهای غیرقانونی از نظر جسمی اعتیادآور نیستند. اما همه آنها از نظر روانی اعتیادآورند. مفهوم اعتیاد جسمی، به این معنی که از نظر جسمی به یک ماده وابسته شویم طوریکه بدن بدون آن نتواند کار عادی خود را انجام دهد، را همه می دانند اما اعتیاد روانی کمتر شناخته شده است. اعتیاد روانی اسارت ذهن است، که نتیجه آن اختلالات وسواس فکری و عدم تمایل برای ترک آن می باشد. اعتیاد جسمی، بدن را به فرمانبرداری وا می دارد و اعتیاد روانی خواست و اراده را تحت اطاعت خود در می آورد. مصرف کنندگان مواد مخدر معمولا می گویند، «اگر بخواهم ترک می کنم، فقط نمی خواهم.» نتیجه این طرز فکر، یک الگوی بلند مدت استفاده از مواد مخدر را تضمین می کند و مصرف کنندگان را علیرغم این اصل کتاب مقدسی که نمی توان به دو ارباب خدمت کرد به طرفداران مواد مخدر تبدیل می کنند (متی فصل 6 آیه 24، لوقا فصل 16 آیه 13). هر مدت زمانی که در برابر بت (خدای) مواد مخدر زانو می زنید، پشت خود را به خدای کتاب مقدس کرده اید.

به طور خلاصه، کتاب مقدس از ما می خواهد، « زندگی بی‌بند و بار و خوشگذرانی‌های گناه‌آلود دست بكشيم و زندگی پاک و خداپسندانه‌ای در اين دنيا داشته باشيم» (تیطوس فصل 2 آیه 12).

English



بازگشت به خانۀ فارسی

کتاب مقدس درباره مصرف مواد مخدر چه می گوید؟
Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon این صفحه را به اشتراک بگذار:
© Copyright Got Questions Ministries