settings icon
share icon
سوال

مهمترین و معروف ترین پرسش های موجود در کتاب مقدس چه هستند؟

جواب


پرسش های بسیار زیادی در کتاب مقدس وجود دارد. نمی توان تعداد دقیق این پرسش ها را مشخص کرد، به این دلیل که زبان عبری باستان و یونانی کوینه از قوانین نقطه گذاری استفاده نمی کردند. ما نمی توانیم به طومارهای دریای مرده نگاه کنیم و تعداد علامت سوال ها را بشماریم چون علامت سوالی وجود ندارد، بنابراین در اکثر موارد تشخیص سوالی بودن یک جمله مشکل است. اما محققان کتاب مقدس حدود 3300 پرسش در کتاب مقدس را تخمین زده اند.

فهرست پرسش های مطرح شده در این مقاله قطعا کامل نیست، بلکه فقط خلاصه ای از مهمترین پرسش های موجود در کتاب مقدس می باشند:

«آيا حقيقت دارد كه خدا شما را از خوردن ميوهٔ تمام درختان باغ منع كرده است؟» (پیدایش فصل 3 آیه 1)

این نخستین پرسش مطرح شده در کتاب مقدس است، همچنین اولین نمونه از زیر سوال بردن خداوند می باشد. شیطان حوا را به نافرمانی از دستور خدا وسوسه کرد. حوا در پاسخ به شیطان بند دیگری به دستور خدا اضافه کرد: «حتی نباید آن را لمس کنیم». در صورتیکه خداوند گفت نباید از آن میوه بخورند و دستوری مبنی بر لمس نکردن درخت و میوه آن نداده بود. نافرمانی آدم و حوا از خداوند با پاسخ آنها به شیطان شروع شد. همه چیز از یک سوال کوچک آغاز گشت.

«ای آدم، چرا خود را پنهان می‌كنی؟» (پیدایش فصل 3 آیه 9)

این اولین پرسش خداوند در کتاب مقدس است. البته که خدا می دانست آدم و حوا کجا هستند. این سوال به نفع آنها بود. خداوند در واقع پرسید، «شما از من نافرمانی کردید. آیا همه چیز همانطور که شما می خواستید یا من پیش بینی کرده بودم شد؟» این پرسش نشان از قلب مهربان و شبان گونه خداوند دارد که در جستجوی گوسفندان گمشده خودش است تا دوباره آنها را در آغوش بکشد. عیسی مسیح آمد تا گم شدگان را پیدا کند و نجات دهد (لوقا فصل 19 آیه 10).

«مگر من نگهبان برادرم هستم؟» (پیدایش فصل 4 آیه 9).

خداوند از قائن پرسید:«هابیل کجاست؟» قائن با این سوال پاسخ خدا را داد. علاوه بر این موضوع که قائن برادر خود را به قتل رساند، او احساسی را بیان می کند که همه ما داریم و آن زمانی است که نمی خواهیم مسئولیت کسی را بپذیریم یا از دیگران مراقبت کنیم. آیا ما نگهبان برادر خود هستیم؟ بله هستیم. این یعنی اینکه باید همیشه بدانیم که آنها کجا هستند و چه کار می کنند؟ نه. اما وقتی مشکلی برای دیگران پیش می آید باید به آنها توجه کنیم. حتی اگر لازم باشد باید برای حل مشکل وارد عمل هم بشویم.

«آيا داور تمام جهان از روی عدل و انصاف داوری نخواهد كرد؟» (پیدایش فصل 18 آیه 25)

بله داور جهان همیشه عادلانه داوری می کند. ابراهیم با پرسیدن این سوال از خداوند درخواست کرد تا درستکاران را داوری نکند. غیرعادلانه به نظر رسیدن کارهای خداوند نتیجه درک اشتباه ما از کارهای اوست. شک کردن به عدالت خدا به این معنی است که درک ما از عدالت تحریف شده است. وقتی می گوییم «نمی فهمم که چگونه خداوند عادل و خوب اجازه می دهد این اتفاق بیفتد»، به این دلیل است که درک و تصور ما از عدالت و خوبی خدا غلط است. خیلی از مردم فکر می کنند عدالت را بیشتر از خداوند درک می کنند.

«آيا با وجود تمام اين بلاها كه خدا به سرت آورده، هنوز هم به او وفاداری؟ خدا را لعنت كن و بمير!» (ایوب فصل 2 آیه 9)

سایه این پرسش زن ایوب در سرتاسر کتاب ایوب گسترده شده است. ایوب با وجود تمام بلاها به خداوند وفادار ماند. دوستان ایوب به او می گفتند حتما کار بسیار بدی کرده که خداوند اینگونه با او رفتار می کند. خدا دوستان ایوب را به دلیل حمله به ایوب و پیش داوری درباره خواست او توبیخ کرد. سپس ایوب را توبیخ کرد و به او یادآروی کرد که همه کارهای خداوند بی عیب و کامل هستند. سوالات بسیاری در نمایش بزرگی خداوند وجود دارد: «وقتی زمين را بنياد نهادم تو كجا بودی؟» (ایوب فصل 38 آیه 4).

«وقتی انسان بميرد، آيا دوباره زنده می‌شود؟» (ایوب فصل 14 آیه 14)

همه ما روزی خواهیم مرد، به جز کسانی که در دوره بازگشت دوباره مسیح زندگی می کنند. آیا زندگی پس از مرگ وجود دارد؟ همه به نوعی به این موضوع فکر می کنند. بله زندگی پس از مرگ وجود دارد و نصیب همه خواهد شد. موضوع مهم این است که پس از مرگ کجا خواهیم بود. آیا همه مسیرها به خداوند منتهی می شوند؟ به نوعی بله. همه ما پس از مرگ در محضر خدا خواهیم ایستاد (عبرانیان فصل 9 آیه 27). همه انسان ها بدون توجه به روش زندگی روزی پس از مرگ خدا را ملاقات خواهند کرد. «تمام مردگان زنده خواهند شد بعضی برای زندگی جاودانی و برخی برای شرمساری و خواری جاودانی» (دانیال فصل 12 آیه 2).

«مرد جوان چگونه می‌تواند زندگی خود را پاک نگاه دارد؟ » (مزامیر فصل 119 آیه 9)

بوسيلهٔ خواندن كلام خدا و اطاعت از دستورات آن! وقتی کلام خدا را درون قلب خود نگه می داریم، از گناه فاصله خواهیم گرفت (مزامیر فصل 119 آیه 11). کتاب مقدس همه چیز را به ما نمی گوید، جواب همه پرسش ها را به ما نمی دهد. اما هرآنچه برای یک زندگی مسیحی لازم داریم را به ما می گوید (دوم پطرس فصل 1 آیه 3). کلام خدا هدف از زندگی را برای ما روشن می کند و راه رسیدن به آن را نیز به ما نشان داده است. کتاب مقدس وسیله و راه رسیدن به مقصد نهایی را در اختیار ما قرار داده است. کتاب مقدس «كارهای راست را به ما می‌آموزد، اعمال نادرست را مورد سرزنش قرار می‌دهد و اصلاح می‌كند، و ما را به سوی زندگی خداپسندانه هدايت می‌نمايد. خدا بوسيلهٔ كلامش ما را از هر جهت آماده و مجهز می‌سازد تا به همه نيكی نماييم» (دوم تیموتائوس فصل 3 آیه های 16 تا 17).

«چه كسی را بفرستم تا پيغام ما را به اين قوم برساند؟» (اشعیا فصل 6 آیه 8)

اشعیا پاسخ صحیح به این سوال را داد: «خداوندا، من حاضرم بروم. مرا بفرست». اما پاسخ ما معمولا این است که «من حاضرم اما فرد دیگری را بفرست». پاسخ اشعیا (فصل 6 آیه 8) آیه معروفی است که در ارتباط با ماموریت های بشارتی جهانی مورد استفاده قرار می گیرد. اما به این مفهوم نیست که خداوند از کسی خواسته تا به آن سوی این کره خاکی برود. خداوند در این متن به دنبال کسی می گشت تا پیامش را به اسرائیلی ها برساند. خداوند از اشعیا درخواست کرد تا حقیقت را به کسانی که هر روز می بیند بگوید مانند خانواده، همسایه ها و دوستانش.

« استاد، برادری را كه به من بدی می‌كند، تا چند مرتبه بايد ببخشم؟ آيا هفت بار؟» (متی فصل 18 آیه 21)

بخشیدن بسیار دشوار است. از نظر پطرس هفت بار بخشیدن خیلی سخاوتمندانه به نظر می آمد. پاسخ عیسی مسیح ضعف بخشندگی ما را نشان می دهد. ما باید ببخشیم برای اینکه خداوند ما را با وجود گناهان زیادتر و بزرگتر بخشیده است (کولسیان فصل 3 آیه 13). ما به خاطر شایستگی یک فرد او را نمی بخشیم. شایستگی و لیاقت ربطی به لطف ندارد. ما می بخشیم برای اینکه بخشیدن کار درستی است. آن شخص ممکن است لیاقت بخشیده شدن نداشته باشد، درست مانند ما که لیاقت بخشش از طرف خدا را نداشتیم اما او ما را بخشید.

«پس با عيسی كه مسيح شماست، چه كنم؟» (متی فصل 27 آیه 22)

این سوال را پیلاطوس از کسانی که برا محاکمه مسیح جمع شده بودند پرسید. آنها گفتند: «مصلوبش کنید!» همان کسانی که چند روز پیش از محاکمه این چنین از عیسی مسیح استقبال کردند: «خوش آمدی، ای پسر داوود پادشاه! متبارک باد كسی كه به نام خداوند می‌آيد. خدای بزرگ او را متبارک سازد» (متی فصل 21 آیه 9). بسیار شگفت انگیز است که چگونه انتظارات برآورده نشده و فشار دیگران نظر عموم مردم را تغییر داد. مردم در اورشلیم قرن اول میلادی تصور اشتباهی نسبت به عیسی مسیح و ماموریت او داشتند، بنابراین او را رد کردند. امروزه هم اگر کسی با تصور اشتباه مسیحی شود در نهایت از عیسی مسیح رویگردان خواهد شد. ما باید مطمئن شویم که عیسی مسیح را به روش صحیح به مردم معرفی می کنیم، به اشتراک گذاشتن ایمان پایه و اساس مسیحیت است.

«شما مرا كه می‌دانيد؟» (متی فصل 16 آیه 15)

این پرسش عیسی مسیح یکی از مهمترین سوالاتی است که هر انسانی باید به آن پاسخ بدهد. برای بسیاری از مردم، او معلم خوبی است. برای عده ای، او یک پیامبر است. برای برخی دیگر، او یک قهرمان است. پاسخ پطرس جواب صحیح است: «مسيح، فرزند خدای زنده!» (متی فصل 16 آیه 16).

«چه فايده كه انسان تمام دنيا را ببرد ولی در عوض جانش را از دست بدهد؟» (مرقس فصل 8 آیه 36)

اگر قرار است که یک انسان جانش را از دست بدهد، دیگر همه موفقیت ها و دستاوردها بی فایده است. اکثر مردم به دنبال دستاوردهای دنیوی هستند. از دست دادن جان دو معنی دارد. معنی آشکار این است که انسان جان خود را برای همیشه و تا ابد از دست می دهد و مرگ ابدی در جهنم را تجربه خواهد کرد. با این وجود، در جستجوی بدست آوردن کل دنیا نیز باعث می شود که شما در این زندگی جان خود را به روش های مختلف از دست بدهید. به شما هرگز زندگی به فراوانی از راه ایمان به عیسی مسیح داده نخواهد شد (یوحنا فصل 10 آیه 10). سلیمان به دنبال تمام خوشی ها و دستاوردهای دنیوی رفت اما در آخر به این نتیجه رسید که «ديدم همهٔ آنها مانند دويدن به دنبال باد بيهوده است، و در زير آسمان هيچ چيز ارزش ندارد» (جامعه فصل 2 آیه های 10 تا 11).

«ای استاد نيكو، من چه كنم تا زندگی جاودانی داشته باشم؟» (لوقا فصل 18 آیه 18) و«آقايان، من چه كنم تا نجات يابم؟» (اعمال رسولان فصل 16 آیه 30)

جالب است که می بینیم پاسخ عیسی مسیح و پولس به دو سوال تقریبا مشابه چقدر متفاوت است. عیسی مسیح با شناخت بر روی پارسانمایی مرد جوان و ثروتمند به او گفت باید از دستورات اطاعت کند. آن مرد فقط تصور می کرد که پارسا و پرهیزکار است، عیسی مسیح می دانست که مادی گرایی و طمع مانع می شوند تا آن و به دنبال نجات برود. آن مرد ابتدا باید متوجه می شد که گناهکار است و نیاز به نجات دهنده دارد. پولس تشخیص داد که زندانبان اهل فیلیپیه برای نجات آماده بود پس به او گفت که باید به عیسی مسیح ایمان بیاورد تا نجات پیدا کند. زندانبان و خانواده اش به عیسی مسیح ایمان آوردند. بنابراین تشخیص موقعیت یک فرد در مسیر روحانی اش نوع پاسخ ما به سوالات او را مشخص می کند و نقطه شروع بشارت پیام انجیل را تحت تاثیر قرار می دهد.

«منظورتان از تولد تازه چيست؟ چگونه امكان دارد پيرمردی مثل من، به شكم مادرش بازگردد و دوباره متولد شود؟» (یوحنا فصل 3 آیه 4)

این سوال را نیقودیموس زمانی پرسید که عیسی مسیح به او گفت باید دوباره متولد شود. مردم امروزه هم تصور غلطی از معنی تولد دوباره دارند. بیشترین چیزی که مردم متوجه می شوند این است که تولد دوباره به معنی تولد فیزیکی دوم نیست. با این وجود، اکثر مردم معنی این اصطلاح را کاملا درک نمی کنند. مسیحی شدن (تولد دوباره) آغاز یک زندگی کاملا جدید است. حرکت از مرگ روحانی به سمت زندگی و حیات روحانی است (یوحنا فصل 5 آیه 24). تبدیل به یک موجود جدید شدن است (دوم قرنتیان فصل 5 آیه 17). تولد دوباره چیزی به زندگی زمینی شما اضافه نمی کند، بلکه زندگی فعلی شما را دگرگون می کند.

«آيا بايد به زندگی گذشته و گناه‌آلود خود ادامه دهيم تا خدا نيز لطف و بخشش بيشتری به ما نشان دهد؟» (رومیان فصل 6 آیه 1)

ما بوسیله لطف خدا نجات پیدا کردیم (افسسیان فصل 6 آیه 8). وقتی به عیسی مسیح ایمان می آوریم همه گناهانمان بخشیده شده و زندگی ابدی در بهشت برای ما تضمین خواهد شد. نجات هدیه لطف الهی است. آیا این یعنی که یک مسیحی هر طوری که بخواهد می تواند زندگی کند و همچنان نجات را داشته باشد؟ بله اما مسیحی واقعی هرطوری که بخواهد زندگی نمی کند. مسیحی واقعی یک رئیس جدید دارد و دیگر به نفس خودش خدمت نمی کند. لطف خدا جوازی برای گناه کردن نیست. گناه عمدی و توبه نشده یک انسان، لطف الهی را به تمسخر می گیرد و نجات یک فرد را مورد تردید قرار می دهد (اول یوحنا فصل 3 آیه 6). خطا و نافرمانی در زندگی مسیحیان وجود دارد و آن کمال مطلوب بی گناهی در این دنیا امکان پذیر نیست. اما مسیحیان باید طوری زندگی کنند که قدردانی خود را از لطف الهی نشان دهند نه اینکه از آن سوء استفاده کنند. این تعادل را در جملات عیسی مسیح به زنی می بینیم که هنگام زنا دستگیر شده بود. عیسی مسیح او را محکوم نکرد و گفت: «من نيز تو را محكوم نمی‌كنم. برو و ديگر گناه نكن» (یوحنا فصل 8 آیه 11).

«اگر خدا با ماست، چه كسی می‌تواند بر ضد ما باشد؟ » (رومیان فصل 8 آیه 31)

با فرزندان خدا در این دنیا مخالفت و دشمنی خواهد شد (یوحنا فصل 15 آیه 18). شیطان و همراهان او بر ضد ما هستند. بسیاری از مردم بر ضد ما هستند. فلسفه ها، ارزش ها، اولویت های زندگی همگی در مقابل ما قرار دارند. ممکن است در زندگی زمینی از آنها شکست بخوریم، بر ما غلبه شود و یا حتی کشته شویم. اما از زاویه ابدیت، خداوند قول پیروزی به ما داده است (اول یوحنا فصل 5 آیه 4). بدترین چیزی که ممکن است در این دنیا برای ما اتفاق بیفتد چیست؟ مرگ. برای کسانی که دوباره متولد می شوند چه اتفاقی پس از مرگ می افتد؟ ابدیت در باشکوه ترین مکان قابل تصور.

سوالات مهم دیگری نیز در کتاب مقدس وجود دارند. سوالاتی از طرف جستجوکنندگان، تمسخر کنندگان، مسیحیان ناامید و سوالاتی از طرف خدا. از پرسیدن نترسید، اما آماده پذیرش پاسخ خدا باشید.

English



بازگشت به خانۀ فارسی

مهمترین و معروف ترین پرسش های موجود در کتاب مقدس چه هستند؟
Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon این صفحه را به اشتراک بگذار:
© Copyright Got Questions Ministries