settings icon
share icon
سوال

ادونتیسم روز-هفتم چیست و ادونتیست های روز-هفتم به چه چیزی اعتقاد دارند؟

جواب


ادونتیسم روز-هفتم شاخه ای از مسیحیت می باشد که معتقد است (در بین دیگر اعتقادات) جلسات پرستشی به جای یکشنبه باید در روز-هفتم (روز سبت) برگزار شوند. ظاهرا درجات مختلفی در ادونتیسم روز-هفتم وجود دارد. اعتقادات برخی از ادونتیست های روز-هفتم شبیه مسیحیان ارتدکس است، به غیر از برگزاری سبت روز شنبه. برخی دیگر از ادونتیست ها نیز عقاید گمراه تری دارند.

ادونتیسم روز-هفتم از ادونتیسم سرچشمه می گیرد، جنبشی که در قرن نوزدهم شکل گرفت و ظهور قریب الوقوع عیسی مسیح را پیش بینی کرد. ادونتیست ها را میلری ها هم می نامند برای اینکه این گروه توسط ویلیام میلر ابداع شد، پیامبر دروغینی که بازگشت دوباره عیسی مسیح را در بین سالهای 1843 یا 1844 پیش بینی کرده بود. وقتی پیش گویی میلر در مودر بازگشت دوباره مسیح محقق نشد، میلری ها در نهایت ناامیدی متفرق شدند، این رویداد به «ناامیدی بزرگ» معروف شد. اما دو تن از پیروان میلر ادعا کردند که رویایی در مورد پیش گویی محقق نشده دیده اند. عیسی مسیح به جای ظهور بر روی زمین وارد معبدی آسمانی شد – بنابراین، حق با میلر بود، و پیش گویی او به جای اینکه به طور جسمانی اتفاق بیفتد به شکل روحانی به حقیقت پیوسته است. یکی از کسانی که رویا دیده بود الن جی هارمون 17 ساله بود که اولین رویا از 2000 رویایی که ادعا می کرد دیده است را در یکی از جلسات دعا کمی پس از ننگ به بار آمده برای میلر دیده بود. الن به سرعت به نور امیدی برای میلرسیم های سرخورده تبدیل شد. او فرقه های ادونتیست را متحد کرد و رهبر روحانی یک گروه مذهبی جدید شد.

الن در سال 1846 یا جیمز وایت، مبلغ ادونتیست، ازدواج کرد. آنها به زودی به این نتیجه رسیدند که همه مسیحیان باید روز سبت را نگه دارند. الن جی در سال 1847 رویای دیگری دید – این رویا عقیده جدید او را تایید کرد عقیده ای که می گفت نگه داشتن سبت یک آیین اصلی و اساسی است. ادونتیست ها تحت تاثیر الن جی وایت به ادونتیست های روز-هفتم تبدیل شدند. امروزه، اکثر ادونتیست های روز-هفتم، الن وایت را، حتی با وجود اینکه بسیاری از پیش گویی هایش محقق نشد، نبیه ای از طرف خدا می دانند. در حقیقت، ادونتیست های روز-هفتم، مکاشفه فصل 19 آیه 10 («تمام اين پيشگویی‌ها و هر آنچه كه به تو نشان دادم، همه در وصف عيسی است ») را مرجع نوشته های الن وایت می دانند.

ادونتیست های روز-هفتم در سال 1855 در بتل کرییک، میشیگان، ایالات متحده مستقر شدند، و کنفرانس عمومی آنها به طور رسمی در سال 1863 تشکیل شد. الن جی، در پنج دهه بعدی، نزدیک به 100 صفحه مطلب نبوتی نوشت. یکی از رویاهای او «جدال بزرگ» بود که در آن جنگی بین عیسی مسیح و سپاهی از فرشتگان با شیطان و سپاه او در می گیرد. رویاهای دیگر او به عادت های غذایی سالم مرتبط بود که خانم وایت آن را «انجیل سلامت» (شهادت ها برا ی کلیسا، جلد ششم، صفحه 327) نامید. ادونتیسم روز-هفتم محدودیت هایی را برای مصرف گوشت یا «غذای گوشتی»، نامی که ادونتیست ها بر روی آن گذاشتند، قرار داد. «غذای گوشتی برای سلامتی مضر است، و هرچیزی که بر روی بدن تاثیر می گذارد تاثیر مشابهی بر روی ذهن و روح نیز دارد» (مینیستری شفا، فصل 24: «گوشت به عنوان غذا،» ص 316). جای تعجب نیست که ادونتیست ها پس از ضروری دانستن حفظ روز سبت، قوانین دیگری را نیز به عقاید خود اضافه کردند.

جالب است که بدانیم کورن فلک (برگه ذرت) جان هاروی کلاک یک محصول ادونتیستی بود: جان هاروی یک پزشک ادونتیستی روز-هفتم در بتل کریک بود و به دنبال تولید محصول گیاهی ای بود که بتواند جایگزینی برای صبحانه های گوشتی ناسالم باشد. در عین حال، خانم وایت همچنان رویا می دید و آموزش عقاید نامتعارفی مانند خواب روح و انیهیلیشنیسم را آغاز کرده بود (که در تضاد با متی فصل 25 آیه 46 است).

یکی دیگر از عقاید مشکل ساز ادونتیسم روز-هفتم این است که شیطان را سپربلا می دانند که گناهان ایمانداران را به دوش می کشد (جدال بزرگ، صفحه 422، 485) – این مطلب بر خلاف عقیده کتاب مقدس است چون کسی که گناهان ما را به گردن می گیرد، معرفی کرده است (اول پطرس فصل 2 آیه 24). ادونتیسم روز-هفتم عیسی مسیح را به عنوان میکائیل (فرشته بزرگ) می شناسند (یهودا فصل 1 آیه 9 ) – عقیده ای که ذات واقعی عیسی مسیح را انکار می کند – و ادعا می کند که عیسی مسیح در 22 اکتبر 1844 وارد مرحله دوم کار نجات بخش خود شد، همانطوری که هیرام ادسون پیش گویی کرده بود. و البته ترویج نگه داشتن روز سبت به عنوان عقیده اصلی ادونتیست ها نیز بر خلاف گفته کتاب مقدس است (نگاه کنید به رومیان فصل 14 آیه 5).

ادونتیسم روز-هفتم یک جنبش متنوع است، همه گروه های ادونتیستی روز-هفتم از عقایدی که ذکر کردیم پیروی نمی کنند. اما همه ادونتیست های روز-هفتم باید با جدیت این موضوع را در نظر بگیرند: نبیه کلیسای آنها معلم یک عقیده غلط بود، و کلیسای آنها ریشه در پیش گویی های شکست خورده ویلیام میلر دارد.

بنابراین، آیا یک مسیحی باید در کلیسای ادونتیست روز-هفتم شرکت کند؟ به دلیل علاقه زیاد ادونتیست ها به مکاشفات خارج از کتاب مقدس و عقایدی که عنوان کردیم، به ایمانداران اکیدا توصیه می شود که در کلیسای ادونتیست های روز-هفتم شرکت نکنند. البته درست است که هوادار ادونتیسم روز-هفتم می تواند همچنان یک ایماندار باشد. در عین حال، خطرات احتمالی زیادی در رابطه با شرکت در کلیسای ادونتیست روز-هفتم وجود دارد.

English



بازگشت به خانۀ فارسی

ادونتیسم روز-هفتم چیست و ادونتیست های روز-هفتم به چه چیزی اعتقاد دارند؟
Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon این صفحه را به اشتراک بگذار:
© Copyright Got Questions Ministries