settings icon
share icon
Запитання

Чи був Ісус теслею?

Відповідь


У Святому Письмі є всі докази того, що перед тим, як розпочати Своє служіння, Ісус працював теслею. Його земний батько, Йосип, також був теслею, а це означає, що Ісус, швидше за все, був учнем свого батька. Дивно думати, що Втіленого Бога навчила ремеслу людина, але здається, що в цьому, як і у всіх інших аспектах Свого земного життя, Ісус підкорив Себе смиренності бути повністю людиною (Филип'янам 2:6-8).

Люди називали Ісуса теслею (Марка 6:3), і Він був відомий як син теслі (Матвія 13:55). Є деякі свідчення того, що грецьке слово "тесля" (“tekton”) можна перекласти ширше як "ремісник", "підрядник" або "майстер на всі руки". Отже, можливо, що Ісус та Йосип були саме тими людьми, до яких звертаються, коли потрібно щось полагодити - чи то з дерева, чи то з каменю, чи то з чогось іншого. Можливо також, що вони діяли як інженери-будівельники, навіть проектували мости чи інші споруди, яких потребували мешканці міста. Це проливає цікаве світло на подальші коментарі Ісуса про храм. Коли вони проходили повз храм, учні, можливо, знаючи про Його інтереси і минулу професію, звернули увагу на велич великих будівель. Ісус сказав Своїм учням, що всі ці споруди будуть повалені (Марка 13:2). Крім того, що ці слова були пророцтвом, вони, можливо, були нагадуванням про важливість духовного над фізичним.

Ісус зробив пророцтво про те, що юдеї зруйнують храм, а Він за три дні його відновить. Цим Він мав на увазі Своє воскресіння (Івана 2:19-21). Озираючись на цю заяву після Його смерті і воскресіння, учні увірували в Нього (вірш 22). У ніч арешту Ісус розповів учням про свій майбутній будівельний проект: "піду та приготую вам місце" (Івана 14:3). Син Божий і Тесля з Назарету прямо зараз будує Свою Церкву (Матвія 16:18) і готує вічне житло для всіх, хто довіряє Йому.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Чи був Ісус теслею?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries