settings icon
share icon
Запитання

Якими були ключові події в житті Ісуса Христа? (Частина 1)

Відповідь


Нижче наведені ключові події в житті Христа і біблійні книги, в яких вони описані (частина 1):

Народження: (Мт. 1-2; Лк. 2) - У цих уривках є всі елементи відомої різдвяної історії, початок земного життя Христа. Марія та Йосип, немає місця в готелі, Немовля в яслах, пастухи зі своїми отарами, безліч ангелів, що радіють. Ми також бачимо мудреців зі Сходу, які йдуть за зіркою до Вифлеєму і несуть дари немовляті Христу; Йосипа, Марію та Ісуса, які втікають до Єгипту, а згодом повертаються до Назарету. У цих уривках також розповідається про те, як Ісус був представлений у храмі у віці восьми днів, а у віці дванадцяти років залишився в храмі і розмовляв з учителями. Історія народження Спасителя дві тисячі років тому дивовижна, наповнена вишуканими і значущими деталями, якими дорожать як очевидці, так і віруючі тисячоліття потому. Але історія приходу Бога на землю в образі людини почалася тисячоліттями раніше з пророцтв про прийдешнього Месію. Бог говорив про Спасителя в Бутті 3:15. Століттями пізніше Ісая провістив про Діву, яка зачне і народить Сина і дасть Йому ім'я Емануїл, що означає "з нами Бог" (Ісая 7:14). Першою з ключових подій у житті Христа є смиренний початок у хліві, коли Бог прийшов, щоб бути з нами, народився, щоб звільнити Свій народ і спасти нас від наших гріхів.

Хрещення: (Матвія 3:13-17; Марка 1:9-11; Луки 3:21-23) - Хрещення Ісуса від Івана Хрестителя в річці Йордан є першим актом Його публічного служіння. Хрещення Івана було хрещенням покаяння, і хоча Ісус не потребував такого хрещення, Він погодився на нього, щоб ототожнити Себе з грішниками. Насправді, коли Іван заперечував, що Ісус хоче хреститися від нього, кажучи, що саме він, Іван, повинен хреститися від Ісуса, Ісус наполягав на своєму. Ісус сказав: "так належить нам виконати всю правду", і Іван так і вчинив (Матвія 3:13-15). Своїм хрещенням Ісус ототожнив Себе з грішниками, чиї гріхи Він незабаром понесе на хрест, де обміняє Свою праведність на їхні гріхи (2 Коринтян 5:21). Хрещення Христа символізувало Його смерть і воскресіння, визначило і надало значення християнському хрещенню, а також публічно ототожнило Христа з тими, за кого Він мав померти. Крім того, Його особистість як довгоочікуваного Месії підтвердив Сам Бог, Який промовив з небес: "Це є Син Мій Улюблений, Якого Я вподобав" (Матвія 3:17). Нарешті, хрещення Ісуса було сценою найпершого об'явлення Трійці людині. Син хрестився, Отець говорив, а Святий Дух зійшов, як голуб. Наказ Отця, послух Сина і натхнення Святого Духа представляють прекрасну картину служіння і життя Христа.

Перше чудо: (Івана 2:1-11) - Примітно, що Євангеліє від Івана - єдине, в якому описане перше чудо Ісуса. Розповідь Івана про життя Христа має своєю темою і метою розкрити божественність Христа. Ця подія, коли Ісус перетворює воду на вино, показує Його божественну владу над стихіями землі, ту саму владу, яка згодом проявиться в багатьох інших чудесах зцілення і контролю над такими стихіями, як вітер і море. Далі Іван розповідає нам, що це перше чудо мало два наслідки - слава Христа була явлена і учні увірували в Нього (Івана 2:11). Божественна, прославлена природа Христа була прихована, коли Він прийняв людську подобу, але в таких випадках, як це чудо, Його справжня природа виривалася назовні і ставала явною для всіх, хто мав очі, щоб бачити (Матвія 13:16). Учні завжди вірили в Ісуса, але чудеса допомогли зміцнити їхню віру і підготувати до важких часів, які чекали на них попереду.

Нагірна проповідь: (Матвія 5:1-7:29) - Можливо, найвідоміша проповідь усіх часів була виголошена Ісусом Своїм учням на початку Його публічного служіння. Багато пам'ятних фраз, які ми знаємо сьогодні, походять з цієї проповіді, включаючи "блаженні лагідні, бо вони успадкують землю", "сіль землі", "око за око", "польові лілії", "просіть і отримаєте", "вовки в овечій шкурі", а також концепції "йти назустріч", "підставити іншу щоку" і "ліва рука не знає, що робить права". Також у проповіді звучить молитва "Отче наш". Але найголовніше, що Нагірна проповідь завдала нищівного удару по фарисеях та їхній релігії праведності через діла. Розкриваючи дух Закону, а не лише його букву, Ісус не залишив жодних сумнівів у тому, що законництво не приносить спасіння, і що, насправді, вимоги Закону неможливо виконати людині. Він закінчує проповідь закликом до істинної віри для спасіння і попередженням, що шлях до цього спасіння вузький і мало хто його знаходить. Ісус порівнює тих, хто чує Його слова і втілює їх у життя, з мудрими будівничими, які будують свої будинки на міцному фундаменті, і коли приходять бурі, їхні будинки витримують.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Якими були ключові події в житті Ісуса Христа? (Частина 1)
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries