settings icon
share icon
Запитання

Знати Ісуса чи знати про Ісуса - в чому різниця?

Відповідь


Фан-сайти та журнали допомагають нам відповісти на це питання. Захоплені фанати зірок кіно, телебачення, музики чи спорту витрачають гроші та час на отримання інформації, фотографій та цікавинок про своїх улюблених зірок. Після перегляду таких матеріалів фанати відчувають, що вони дійсно знають своїх героїв. Але чи так це насправді? Вони можуть знати певні факти про свого героя. Вони можуть назвати дату народження, улюблений колір, домашніх улюбленців дитинства, але якби вони зустрілися з цією людиною віч-на-віч, що б сказав герой? Чи справді фанат знає свого героя?

Ісус відповів на це питання в Матвія 7:21-23: "Не кожний, хто каже Мені: Господи, Господи! – увійде до Царства Небесного, але той, хто виконує волю Мого Отця, Який на небесах. Багато хто скаже Мені того дня: Господи, Господи, чи не Твоїм Ім’ям ми пророкували, чи не Твоїм Ім’ям бісів ми виганяли, чи не Твоїм Ім’ям численні чудеса творили? Тоді скажу їм: Я ніколи не знав вас! Відійдіть від Мене ви, які чините беззаконня!” (УБТ). За часів Ісуса були люди, які вважали себе Його друзями, бо знали Закон, складали суворі правила для себе (і для інших) і слухали Його вчення. Вони йшли за Ним, аплодували чудесам і їм подобалося дещо з того, що Він говорив. Але Ісус називає їх беззаконниками і каже: "Я ніколи не знав вас”.

Сьогодні є тисячі людей, які знають про Ісуса - тобто, вони знають деякі факти про Нього, можуть вивчити напам'ять кілька біблійних віршів і, можливо, навіть відвідують церкву. Але вони ніколи не дозволяли фактам стати їхньою особистою реальністю. Вони тримають знання в голові, не дозволяючи істині проникнути в їхні серця. Ісус пояснив цю проблему: "Цей народ наближається до Мене своїми устами, губами шанує Мене, серце ж їхнє далеко від Мене; та даремно поклоняються Мені, навчаючи людських заповідей" (Матвія 15:8-9; Марка 7:6).

Дуже легко підмінити релігією справжні стосунки з Ісусом. Ми часто думаємо, що якщо ми робимо "християнські речі", то це все, що має значення. Ми можемо цінувати факти смерті і воскресіння Ісуса, але поки ми не зробили Його своїм Господом, ці факти не приносять нам ніякої користі (Івана 3:16-18; Дії 10:43; Римлянам 10:9). Існує різниця між інтелектуальною згодою і рятівною вірою. Знати Ісуса означає, що ми прийняли Його жертву за нас (2 Коринтян 5:21). Ми просимо Його бути Господом нашого життя (Івана 1:12; Дії 2:21). Ми ототожнюємо себе з Ним у Його смерті і вважаємо, що наші старі "я" померли разом з Ним (Колосян 3:3; Римлян 6:2, 5; Галатів 6:14; 2:20). Ми приймаємо Його прощення і очищення від гріха і прагнемо пізнати Його в тісному спілкуванні через Його Святого Духа (Івана 17:3; Филип'ян 3:10; 1 Івана 2:27).

Коли ми каємося у своїх гріхах і віддаємо Йому своє життя, Ісус дає нам Святого Духа (Дії 2:38; Івана 14:26; 16:13). Святий Дух оселяється в нас і змінює нас назавжди (1 Коринтян 6:19; 1 Івана 3:9). Факти, які ми знаємо про Ісуса, оживають, коли ми пізнаємо Його особисто. Скажімо, ви читали, що ваша улюблена кінозірка має зелені очі і ямочки на щоках. Ці риси залишаються лише фактами на папері, поки ви не зустрінетеся з нею віч-на-віч. І раптом ці зелені очі дивляться на вас, а ямочки з'являються, коли вона посміхається. Вона розповідає вам про свій день, свої страхи та внутрішні думки. Ви можете пригадати, що вже чули про це раніше, але тепер переживаєте це на власному досвіді. Ви знали про неї раніше, але тепер ви знаєте її. Абстрактне стало конкретним. Речі, які, як ви думали, ви знали, починають набувати сенсу, коли ви вступаєте у стосунки.

Ісус є Особистістю. Пізнати Його - означає вступити в стосунки. Найбільша заповідь - "Любитимеш Господа Бога свого всім своїм серцем, і всією своєю душею, і всією своєю думкою!" (Матвія 22:37; Марка 12:30; Луки 10:27). Важко любити того, кого не знаєш. Любов до Нього починається з підкорення Його плану для вашого життя. Саме це означає зробити Його Господом (Матвія 6:33; Римлян 10:9-10; Псалом 16:8). Природа Бога настільки величезна і складна, що жодна людина не може повністю пізнати все, що можна про Нього знати. Але життя полягає в тому, щоб постійно шукати Його, дізнаватися більше про Нього і насолоджуватися Його спілкуванням (Єремії 29:13; Филип'ян 3:8).

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Знати Ісуса чи знати про Ісуса - в чому різниця?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries