settings icon
share icon
Запитання

Що означає, що Ісус є другим Адамом / останнім Адамом?

Відповідь


Апостол Павло у своєму першому посланні до церкви в Коринті говорить нам: "Перша людина – Адам – став живою душею, а останній Адам – Дух, Який оживляє. Але не духовний спочатку, а душевний; потім – духовний. Перша людина – із землі, земна. Друга Людина, Господь, – з неба. Який земний – такі й земні, і Який небесний – такі й небесні. І як ми носили образ земного, так носитимемо образ небесного" (1 Коринтян 15:45-49).

Тут Павло вказує на різницю між двома типами тіл, тобто природним і духовним. Буття 2:7 говорить про те, як перша людина, Адам, став живою особистістю. Адам був створений із земного пороху і отримав від Бога дихання життя. З того часу кожна людина має ті ж характеристики. Однак “останній” Адам, тобто Христос, є Духом, що дарує життя. Як Адам був першим з людського роду, так і Христос є першим з тих, хто воскресне з мертвих до життя вічного. Оскільки Христос воскрес із мертвих, Він є "Дух, Який оживляє", який увійшов у нову форму існування. Він є джерелом духовного життя, яке приведе до воскресіння віруючих. Нове прославлене людське тіло Христа тепер відповідає Його новому, прославленому, духовному життю - так само, як людське тіло Адама відповідало його природному життю. Коли віруючі воскреснуть, Бог дасть їм преображені, вічні тіла, придатні для вічного життя.

У 46-му вірші Павло говорить нам, що спочатку було природне, а вже потім духовне. Люди спочатку мають природне життя, тобто вони народжуються на цій землі і живуть тут. Лише звідти вони отримують духовне життя. Павло говорить нам, що природна людина, Адам, прийшла першою на цю землю і була створена з земного пороху. Хоча це правда, що Христос існує від вічності, Він тут називається другою людиною або другим Адамом, тому що Він прийшов з неба на землю через багато років після Адама. Христос прийшов як людське немовля з тілом, як у всіх інших людей, але Він не походив з земного пороху, як Адам. Він – “з неба”.

Далі Павло продовжує: "Який земний (Адам) – такі й земні, і Який небесний (Христос) – такі й небесні. І як ми носили образ земного, так носитимемо образ небесного" (1 Коринтян 15:48-49). Оскільки все людство пов'язане з Адамом, кожна людина має земне тіло, подібне до тіла Адама. Земні тіла пристосовані для життя на цій землі, але вони обмежені смертю, хворобами і неміччю через гріх, який, як ми бачили, вперше приніс у світ Адам.

Однак добра новина полягає в тому, що віруючі можуть з упевненістю знати, що їхні небесні тіла будуть такими ж, як і Христові - нетлінними, вічними, славними і наповненими силою. Наразі всі люди подібні до Адама; одного дня всі віруючі стануть подібними до Христа (Филип'ян 3:21). Апостол Іван писав до віруючих: "Улюблені! Тепер ми – Божі діти, але ще не виявилося, що будемо. Знаємо, що коли Він з’явиться, ми будемо подібні до Нього, адже побачимо Його таким, який Він є" (1 Ів. 3:2).

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Що означає, що Ісус є другим Адамом / останнім Адамом?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries