settings icon
share icon
Запитання

Документи Ісуса - що це таке?

Відповідь


У 2006 році Майкл Бейджент випустив книгу під назвою "Документи про Ісуса". Підзаголовок книги - "Викриття найбільшого приховування в історії". Передбачуване приховування, викрите в "Паперах Ісуса", полягає в тому, що Ісус пережив розп'яття і був живий аж до 45 року нашої ери. Самі “Документи про Ісуса" - це матеріали, які начебто “доводять" теорію змови, включаючи документи, нібито написані самим Ісусом.

Суть книги полягає в тому, що Ісус і Понтій Пилат уклали таємну угоду про те, що Ісус не буде вбитий, а буде розіп'ятий і потім врятований. Пилат не хотів розпинати Ісуса - це, мабуть, єдина концепція, в якій “Документи про Ісуса" і біблійні Євангелія збігаються. Однак Пилат перебував під сильним тиском, щоб догодити юдейській владі і запобігти бунту. Тож під час однієї з приватних розмов між Ісусом і Пилатом вони домовилися про цю схему. Додатковим біблійним доказом цієї змови, згідно з “Документами”, є той факт, що Ісус "помер" так швидко, і що Пилат дозволив зняти тіло Ісуса з хреста лише через кілька годин.

З цією теорією змови є багато, дуже багато проблем. (1) Дуже малоймовірно, що хтось міг пережити розп'яття. Хоча історик Йосип Флавій описує, що його друг пережив розп'яття, шанси на це були вражаюче низькими. (2) Кожне з чотирьох біблійних Євангелій конкретно описує смерть, поховання і воскресіння Ісуса через три дні. Ісус "віддав Свого духа" (Івана 19:30; Луки 23:46). (3) Якби Ісус пережив розп'яття, учні ясно бачили б, що Ісус не воскрес. Рани від розп'яття зробили б Ісуса калікою на довгі місяці. Чому всі учні були готові померти жахливою смертю за віру у воскресіння Ісуса, яка, як вони знали, була брехнею? (4) Чому Понтій Пилат, жорстокий римський правитель, погодився укласти угоду з "порушником спокою" з Галілеї? Пилат наказав катувати і розіп'яти сотні людей. У нього не було б жодної вагомої причини пощадити життя Ісуса.

Як і більшість конспірологічних теорій, "Документи про Ісуса" переповнені змовами і не мають достатньої кількості доказів. Навіть автор визнає, що це недоведена теорія. Крім того, автор визнає, що ні він, ні будь-хто інший ніколи не бачив того самого документа, який доводить, що Ісус пережив розп'яття. Немає жодного доказу теорії "Документів про Ісуса" ні в Біблії, ні в історії. Справжньою проблемою тут є авторитет Святого Письма. Біблія - це саме Слово Боже, дане натхненням Святого Духа людям, які її писали (2 Тимофія 3:16). Її пророцтва, історія та наука на 100 відсотків точні, а її автентичність чудесним чином збереглася завдяки незліченним перекладам протягом тисячоліть. А головне, на відміну від фальсифікацій на кшталт "Документів про Ісуса" та "Коду Да Вінчі", на її сторінках присутня сила Божа, яка здатна змінювати життя людей. Надзвичайний Божий план спасіння людства є центральною темою Його книги. Ісус помер на хресті, як спокутна жертва за наші гріхи, саме так, як написано в Біблії (1 Івана 2:2).

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Документи Ісуса - що це таке?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries