settings icon
share icon
Запитання

Що означає, що Ісус прийшов у подобі гріховного тіла?

Відповідь


У Римлянам 8:3-4 сказано: "Адже що було неможливе для Закону через немічність тіла, – Бог, пославши Свого Сина в подобі гріховного тіла і задля гріха, засудив гріх у тілі, щоб оправдання Закону здійснилося в нас, які ходимо не за тілом, а за Духом" (УБТ). Щоб зрозуміти, що означало для Ісуса прийти "в подобі гріховного тіла”, нам потрібно визначити кілька термінів.

Коли Біблія говорить про “тіло” (Івана 6:63; Римлян 8:8), вона зазвичай має на увазі людську схильність до гріха, яку ми всі успадкували від Адама (Римлян 5:12). Коли Адам і Єва вирішили повстати проти Божої заповіді, вони стали "гріховним тілом”. У той момент гріх увійшов у досконалий Божий світ і почав все спотворювати (Буття 3). Оскільки кожна людина походить від Адама, ми всі успадкували його гріховну природу. Тому кожна людина народжується грішником (Римлянам 3:10, 23).

Слово "подоба" означає "схожість" або "стан буття, подібний до чогось іншого". Подібність не є тотожною за сутністю чи природою, але вона схожа за зовнішнім виглядом. Подоба - це зображення оригіналу. Наприклад, ідоли робляться за подобою птахів, звірів і створених речей (Римлянам 1:22-23; Вихід 20:4-5). Фотографія - це подоба. У Посланні до Филип'ян 2:6-8 описано, як Ісус відклав Свої божественні привілеї Бога, щоб прийняти подобу людей, яких Він створив (див. також Івана 1:3). Однак Ісус не мав земного батька, тому Він не успадкував гріховну природу, як усі інші люди (Луки 1:35). Він прийняв людську плоть, але зберіг Свою повну божественність. Він жив життям, яким живемо ми, страждав, як страждаємо ми, вчився і зростав, як вчимося і зростаємо ми, але все це Він робив без гріха (Євр. 4:15; 5:7-8). Оскільки Бог був Його Отцем, Він жив лише в подобі гріховної плоті. Ісус успадкував тіло від Своєї матері Марії, але не гріх від Йосипа.

Ісус став людиною, щоб стати нашою заміною. У Своєму тілі Йому довелося пережити фізичний біль, емоційне відторгнення і духовну розлуку з Богом (Матвія 27:46; Марка 15:34). Він жив життям, яким живуть люди, але Він жив так, як повинні жити ми - у досконалому спілкуванні зі святим Богом (Івана 8:29). Оскільки Він прийшов у подобі гріховної плоті, Він міг представити Себе як остаточну жертву, достатню для того, щоб заплатити за гріхи всього людства (Івана 10:18; Євреїв 9:11-15).

Щоб отримати від Бога дар повного прощення, кожна людина повинна дозволити Ісусу стати її особистою заміною. Це означає, що ми приходимо до Нього з вірою, визнаючи, що оскільки Він прийшов у подобі гріховного тіла, був розп'ятий і взяв на Себе гріхи світу, наші гріхи можуть бути повністю оплачені (2 Коринтян 5:21). Наша власна гріховна плоть розп'ята разом з Ним, щоб ми могли вільно слідувати за Духом у повному послуху Богові (Римлянам 6:6-11; Галатам 2:20). Християни - це ті, кому смерть і воскресіння Христа зараховані на їхній рахунок, таким чином знищуючи борги, які ми винні Богові (Колосян 2:14). Через це повне прощення християни щодня вважають себе мертвими для власного гріховного тіла. Оскільки Христос переміг гріх і смерть Своєю плоттю, ми можемо жити силою Його Духа, який переможе гріх і смерть у всіх, хто вірить у Христа (Гал. 5:16, 25; Рим. 8:37).

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Що означає, що Ісус прийшов у подобі гріховного тіла?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries