settings icon
share icon
Запитання

Що означає, що Ісус є відповіддю?

Відповідь


"Ісус - це відповідь" - популярне гасло. Відсутнє питання. Ісус є відповіддю на що? Що люди намагаються донести, коли стверджують, що Ісус є відповіддю?

Ісус - це відповідь на наші розірвані стосунки з Богом. Коли Бог створив Адама і Єву, вони насолоджувалися досконалим спілкуванням з Ним. Але Адам згрішив, не послухавшись Бога, і тим самим приніс у світ смерть (Буття 3:8-19; Римлянам 5:12; 6:23; 1 Коринтян 15:21-22). Значна частина цієї смерті є духовною смертю. Відносини людства з Богом розірвані. Бог дав Адаму і Єві покров (Буття 3:21) і пообіцяв Відкупителя, який переможе сатану і примирить Бога з людиною (Буття 3:15). Старозавітна оповідь поступово розкриває Божий план спасіння людей. Новий Завіт показує нам, що Ісус є обіцяним Відкупителем. Ісус спокутував наші гріхи і відновлює можливість стосунків з Богом.

Ісус сказав: "Я є дорога, і правда, і життя! Ніхто не приходить до Отця, якщо не через Мене" (Івана 14:6, УБТ). Ісус є відповіддю - єдиною відповіддю - на наші розірвані стосунки з Богом. Поза Ним немає спасіння (Дії 4:12; 1 Тимофія 2:5-6). Біблійний термін для позначення Божого акту примирення з грішним людством - примирення (див. 2 Коринтян 5:18). Римлянам 5:10 нагадує нам, що в Христі вороги Бога стали Його друзями і отримали життя: "Коли, ще будучи ворогами, ми примирилися з Богом смертю Його Сина, тим більше, примирившись, спасемося Його життям"

Ісус є відповіддю на проблему нашого відчуження від Бога. Саме Ісус робить можливим прощення наших гріхів і те, що ми стаємо дітьми Божими (Івана 1:12-13). Саме Ісус відновлює наші стосунки з Богом, щоб ми могли спілкуватися з Ним протягом нашого життя, а також жити з Ним у вічності.

Ісус - це відповідь нашому нечистому сумлінню. Навіть після спасіння ми все ще грішимо і відчуваємо тимчасові наслідки гріха. Гріх заважає нам повноцінно спілкуватися з Богом. Але ми маємо Божу обітницю: "Якщо ж визнаємо свої гріхи, то Він вірний і праведний, щоб простити нам гріхи й очистити нас від усякої неправедності" (1 Івана 1:9). Ісус - Той, хто "омиває наші ноги" від щоденної нечистоти (див. Івана 13:10). Ісус є причиною того, що ми можемо отримати прощення і очиститися. Він є відповіддю на нашу проблему гріха як зараз, так і у вічності.

Ісус - це відповідь на наші розірвані стосунки одне з одним. Коли Адам і Єва згрішили, вони не тільки розірвали свої стосунки з Богом, але й зіпсували стосунки між собою (див. Буття 3:12, 16). З тих пір люди борються у стосунках одне з одним (див. Буття 4:8). Цей розрив стосунків проявляється по-різному, включаючи стіни, які ми зводимо між расами. В епоху Нового Завіту існував великий поділ між язичниками та євреями. Ісус є відповіддю на всі види дисгармонії: "Адже Він – наш мир, Який зробив з двох одне, зруйнував Своїм тілом серединну перегородку – ворожнечу … аби з двох збудувати в Самому Собі одну Нову Людину, встановити мир і в одному тілі хрестом примирити обох з Богом, знищивши на ньому ворожнечу. Прийшовши, Він благовістив мир вам – далеким, і мир вам – близьким; так що через Нього обоє маємо доступ до Отця в одному Дусі" (Еф. 2:14-18; пор. Гал. 3:26-29).

Ісус навчав Своїх послідовників любити одне одного смиренно і жертовно (Івана 13:34-35). Ісус молився за єдність між Своїми послідовниками (Івана 17), єдність, якої дотримувалася рання церква (Дії 8 і 10). Оскільки ми отримали прощення в Ісусі, ми можемо прощати інших. Ісус є відповіддю на наші проблеми у стосунках.

Ісус - це відповідь на беззмістовне існування. Автор книги Еклезіаста нарікає на безглуздість земних пошуків поза Богом. Коли ми духовно мертві, життя в кінцевому підсумку є порожнім. Ніщо в цьому світі не зможе повністю задовольнити найглибші прагнення наших сердець (див. Псалом 73:25). Але в Ісусі ми маємо мету. Він сказав: "Злодій приходить тільки для того, щоб украсти, вбити і погубити. Я ж прийшов, щоб ви мали життя і щоб над міру мали" (Івана 10:10). Християнське життя - це плідне життя. Ми покликані бути частиною Божої роботи у світі, нам доручено ділитися Євангелієм і навчати учнів (Матвія 28:18-20). Ми нічого не можемо робити окремо від Ісуса, але в Ньому ми приносимо багато плоду (Івана 15:5).

Ісус - це відповідь на наші тривоги та сумніви. Життя пов'язане з труднощами, а з труднощами приходять тривоги, страхи і сумніви. Ісус сказав Своїм послідовникам: "Це Я сказав вам, щоб у Мені ви мали мир. У світі зазнаєте страждання, але будьте відважні: Я переміг світ!" (Івана 16:33). Ісус нагадав нам про Божу любов і турботу (Матвія 6:24-33). Ісус також дав нам Святого Духа, Який перебуватиме з нами вічно (Івана 14:15-21; 16:7-15). Ісус - це причина, чому ми не самотні. Ісус - це відповідь на наші страхи та душевний біль. Він здатний співчувати нам, тому що Він прожив людське життя в цьому зламаному світі (Євр. 4:15-16). Ісус дарує нам мир і дає нам сили переносити труднощі цього життя і навіть радіти їм (Якова 1:2-5).

Ісус є відповіддю на проблеми світу. Досвід підказує нам, що світ зламаний і потребує зцілення. Ісус є відповіддю. Він має план, як виправити цей зламаний світ: "Влада на Його плечах, і дадуть Йому ім’я: Дивовижний Порадник, сильний Бог, Отець вічності, Владика миру . Потужною буде влада і нескінчений мир на престолі Давида і в усьому царстві, оскільки влада буде закріплена й утверджена на правді і правосудді – відтепер і на віки вічні! Це учинить ревність Господа Саваота!" (Ісаї 9:5-6). Мир у всьому світі виявився недосяжною метою в нашому зруйнованому війною світі, але одного дня Ісус все виправить, і Владика миру буде правити в істинній справедливості, відкриваючи час благословення і щедрот, яких світ ще ніколи не бачив (Ісаї 11). Об'явлення 21 пророкує про нове небо і нову землю: "Ось Божа оселя з людьми; і Він поселиться з ними, і вони будуть Його народом, і сам Бог буде з ними – їхній Бог; і Він обітре кожну сльозу з їхніх очей, і більше не буде смерті, ні страждань, ні голосіння, ні болю, – вже більше не буде, тому що перше минулося" (Об'явлення 21:3-4).

Наближається день, коли проблеми світу будуть вирішені, все стане новим, і запанує мир. Це станеться завдяки Ісусу. Ми з нетерпінням чекаємо Його повернення, вірячи, що “не бариться Господь з обітницею, хоч це деякі вважають за зволікання, але є довготерпеливий до нас, не бажаючи, аби хтось загинув, а щоб усі прийшли до каяття" (2 Петра 3:9).

Незалежно від наших індивідуальних потреб, Ісус є відповіддю для нашого життя сьогодні, і Він обіцяє краще майбутнє в майбутньому.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Що означає, що Ісус є відповіддю?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries