settings icon
share icon
Запитання

Що означає, що Ісуса достатньо?

Відповідь


Християни іноді використовують фразу "Ісуса достатньо" як заохочувальну, але що вона насправді означає? Для чого "достатньо" Ісуса?

Ісуса достатньо, щоб спасти нас. Ісус "одним принесенням … назавжди вдосконалив тих, які освячуються" (Євреїв 10:14, УБТ). Петро проповідував, що "в нікому іншому немає спасіння, бо під небом немає іншого імені, даного людям, яким належить нам спастися!" (Дії 4:12). Ісус - єдине ім'я, яке може забрати наші гріхи і спасти нас - "ім'я Ісуса", що представляє все, ким є і що робить Ісус Христос. Немає буквально нікого і нічого іншого, що ми могли б додати до Христа, щоб допомогти нашому спасінню. Він звершив подвиг на хресті (Івана 19:30), і того, що Він зробив, достатньо для нашого спасіння.

Ісуса достатньо, щоб забезпечити нас. Павло писав у Посланні до Филип'ян 4:19: "А мій Бог, згідно зі Своїм багатством, нехай задовольнить усяку вашу потребу – у славі, в Ісусі Христі". Це перегукується зі словами Ісуса про Божу турботу про Своє творіння: горобці і трава не турбуються і не трудяться, щоб здобути собі їжу чи одяг (Матвія 6:25-31). Звідси випливає, що оскільки Бог піклується про такі скромні речі у творінні, Він також піклуватиметься про Свій народ. Ісус має можливість і бажання задовольнити всі наші потреби.

Ісуса достатньо, щоб благословити нас. Павло сказав, що Бог "поблагословив нас усяким духовним благословенням на небесах у Христі" (Ефесян 1:3). Він не сказав "деякими" духовними благословеннями, він сказав "усяким" духовним благословенням. Оскільки ми не можемо додати нічого більше до слова “усякий”, Ісуса справді достатньо для кожної духовної потреби, яку ми маємо.

Ісуса достатньо, щоб озброїти нас. Ми маємо обітницю, що “усе те, що потрібне для життя і побожності, подарувала нам Його Божа сила" (2 Петра 1:3). Знову ж таки, мова тут показує, що ми не можемо додати нічого більше. Ніщо, крім Ісуса, не потрібне, щоб озброїти нас для життя, яке подобається Богові.

Ісуса достатньо, щоб зміцнити нас. Коли Павло тричі молився до Господа, щоб Він вийняв колючку з його тіла, відповідь була: "Досить тобі Моєї благодаті, адже Моя сила виявляється в немочі!" (2 Коринтян 12:9). Навіть коли ми слабкі, сили Ісуса достатньо, щоб нести нас вперед. Насправді, наша слабкість лише вдосконалює Його силу, яка не залишає місця для додавання іншого джерела живлення.

Ісус - це все, що нам потрібно; немає нічого і нікого, щоб додати до Христа. Його особистість і Його подвиг досконалі. Він є дорога, істина і життя (Івана 14:6). Він єдиний, хто може спасти, забезпечити, благословити, озброїти і зміцнити. Віра в Христа передбачає довіру до Його повної достатності.

"Мені не потрібні інші аргументи,

Мені не потрібні інші благання;

Досить того, що Ісус помер,

І що Він помер за мене" (Е. Е. Хьюїт).

У ніч арешту Ісуса Пилип звернувся до Господа з проханням: "Господи, покажи нам Отця, – і цього нам вистачить" (Ів. 14:8). Ісус відповів, що достатньо Його самого: "Стільки часу Я з вами, і ти не знаєш Мене, Пилипе? Хто Мене бачив, той і Отця бачив" (вірш 9). Пилип думав, що йому потрібно ще щось - можливо, ще один знак, можливо, трохи більше одкровення - і цього буде достатньо. Але Пилип вже мав все, що йому було потрібно, стоячи прямо перед ним. Ісуса було достатньо.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Що означає, що Ісуса достатньо?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries