settings icon
share icon
Запитання

Як Ісус спілкувався з дітьми?

Відповідь


У Писанні описано небагато випадків спілкування Ісуса з дітьми, але в кожному з них ми бачимо, що Ісус ставиться до дітей з добротою і любов'ю, тим самим показуючи, наскільки Він їх цінує.

Напевно, найвідоміший опис взаємодії Ісуса з дітьми можна знайти в Євангелії від Марка 10: "І приносили до Нього дітей, щоби доторкнувся до них. А учні забороняли їм. Побачивши це , Ісус обурився і сказав їм: Пропустіть дітей, хай приходять до Мене, і не забороняйте їм, бо таким належить Царство Боже … Він обійняв їх і, поклавши на них руки, благословив" (вірші 13-14, 16, УБТ). Тут Ісус не тільки вітає дітей у Своїй присутності, але й благословляє кожного з них окремо.

У Біблії записано, що багато батьків, знаючи про любов Ісуса до дітей і Його здатність творити чудеса, приводили до Нього своїх хворих дітей, щоб Він їх зцілив. Ці зцілення включали в себе лікування хвороб (Івана 4:46-52) і вигнання демонів (Марка 7:24-30; 9:14-27). Ісус також воскресив щонайменше одну дитину з мертвих, як це описано в історії про дочку Яіра (Луки 8:40-56).

Протягом Свого служіння Ісус часто ставив дітей як приклад того, яку віру повинні мати дорослі. Благословляючи дітей, Ісус сказав Своїм учням: "Запевняю вас: якщо хто не прийме Божого Царства, як дитина, той не увійде до нього!" (Марка 10:15). В іншому випадку, коли учні сперечалися про те, хто буде найбільшим у Божому Царстві, Ісус привів дитину, щоб вона стала посеред них. Потім Він дорікнув Своїм учням: "Запевняю вас: якщо не навернетеся і не станете, як діти, не ввійдете в Царство Небесне. Отже, хто умалиться, як ця дитина, той буде найбільшим у Царстві Небесному" (Матвія 18:2-4). За словами Ісуса, якості дітей, які гідні наслідування, - це смирення і просте прийняття.

Ісус хоче, щоб кожен з нас мав дитячу віру, тобто чисту, невибагливу і смиренну віру. Ця проста віра дозволяє нам прийняти Божий дар спасіння без претензій і лицемірства. Вона дозволяє нам непохитно вірити, що Бог є тим, за кого Він себе видає. Подібно до дітей, які покладаються на батьків у забезпеченні щоденних потреб, ми повинні смиренно покладатися на нашого Небесного Отця у забезпеченні як у духовній, так і у фізичній сферах.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Як Ісус спілкувався з дітьми?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries