settings icon
share icon
Запитання

Що таке христологія?

Відповідь


Слово "христологія" походить від двох грецьких слів, що означають "Христос / Месія" та "слово”, створюючи разом "вивчення Христа". Христологія - це вивчення особи та діяльності Ісуса Христа. Є численні важливі питання, на які відповідає христологія:

Хто такий Ісус Христос? Майже кожна головна релігія вчить, що Ісус був пророком, або хорошим учителем, або побожною людиною. Проблема в тому, що Біблія говорить нам, що Ісус - набагато більше, ніж просто пророк, хороший вчитель або богобоязлива людина.

Чи є Ісус Богом? Чи коли-небудь Ісус заявляв, що він є Богом? Хоч Ісус ніколи не вимовляв слова "Я Бог", він зробив багато інших тверджень, які не можуть бути витлумачені по-іншому.

Що таке іпостасний союз? Яким чином Ісус може бути одночасно Богом та людиною? Біблія вчить, що Ісус є повністю людиною і повністю Богом, що ні один із цих аспектів не змішується і не зменшується, і що Він - це одна Особа, назавжди.

Чому так важливо народження від діви? Народження від діви - це вирішальна біблійна доктрина, оскільки вона пояснює обмеження передачі гріховної природи та дозволило вічному Богу стати досконалою людиною.

Що означає, що Ісус є Сином Божим? Ісус не є Сином Божим у тому розумінні, як ми розуміємо зв’язок між батьком і сином. Бог не одружувався та не мав сина. Ісус є Сином Божим у тому розумінні, що Він є Богом, який виявився в людській формі (Іван 1: 1,14).

Біблійне розуміння Ісуса Христа є життєво важливим для нашого спасіння. Багато культів і світових релігій заявляють, що вони вірять в Ісуса Христа. Проблема в тому, що вони не вірять у Христа, представленого в Біблії. Ось чому христологія настільки важлива. Вона допомагає нам зрозуміти значення божественності Христа. Вона демонструє, чому Ісус є жертвою примирення за наші гріхи. Христологія вчить нас, що Ісус мусив бути людиною, щоб бути здатним померти - і мусив бути Богом, щоб Його смерть сплатила за наші гріхи. Це, можливо, найважливіший розділ теології. Без вірного розуміння того, ким є Ісус Христос і чого Він досяг, всі інші галузі теології будуть помилковими.

Детальне вивчення христології має неймовірний особистий вплив на кожноденне життя віруючого. Коли ми заглиблюємося в пізнання Ісуса, ми починаємо усвідомлювати неймовірну концепцію, що Він, будучи повністю людиною та повністю Богом, любить кожного з нас безкінечною любов'ю, масштаб якої нам важко уявити. Різні титули та імена Христа в Писанні дають уявлення про те, хто Він і як ставиться до нас. Він є нашим Добрим Пастирем, що водить, захищає та дбає про нас як про свою отару (Іван 10:11,14); Він є Світлом для світу, освітлюючи наш шлях через темряву та невизначеність (Іван 8:12); Він є Князем миру (Ісаїя 9:6), що несе спокій у наше бурхливе життя; і Він є нашою Скелею (1 Коринтян 10:4), нерухомою та безпечною основою, якій ми можемо довіряти, що вона втримає у безпеці в Ньому.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Що таке христологія?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries