settings icon
share icon
Vprašanje

Kaj je pečat oziroma znamenje zveri (666)?

Odgovor


Glavno poglavje v Bibliji, ki omenja “znamenje zveri” je v knjigi Razodetja 13:15-18. Druge reference pa lahko najdemo v Razodetju 14,9, 11; 15,2; 16,2; 19,20 in 20,4. To znamenje je ubistvu pečat, ki zaznamuje privržence Antikrista in lažnega preroka (govornik za Antikrista). Lažni prerok (druga zver) je tista oseba ki povzroči, da ljudje sprejmejo to znamenje oziroma pečat. To znamenje je dobesedno nameščeno na roko ali čelo posamezne osebe in ni enostavno samo nekakšna karta, ki jo posamezna oseba nosi s seboj.

V zadnjem času so medicinski čipi in RFID tehnologija zelo povečali zanimanje za to znamenje oziroma pečat zveri, ki ga omenja Razodetje 13. Možno je, da ta tehnologija, ki jo vidimo danes, predstavlja začetne faze tega, kar bo dejansko nekoč uporabljeno za pečat zveri. Pomembno je, da se zavedamo, da ta zdravstveni čip ni pečat zveri. Omenjeni pečat bo nekaj kar bo dano tem, ki častijo Antikrista. Današnji zdravstveni ali finančni čipi, ki so vstavljeni v roko ali na čelo danes, niso pečat zveri. Pečat zveri bo v poslednjih časih kot nekakšna indentifikacija, ki jo bo vlada zahtevala za nakupovanje ali prodajanje in bo dana samo privržencem Antikrista.

Veliko dobrih expozitorjev Razodetja ima mnogo različnih mnenj glede točne narave pečata zveri. Poleg v telo vstavljenega čipa nekateri, spekulirajo da to vključuje tudi Identifikacijske karte, mikročipe, barkode, ki naj bi bile tetovirane v kožo ali pa enostavno samo nekakšno znamenje, ki zaznamuje določeno osebo kot zvesto Antikristu. Zadnje mnenje je še najmanj spekulativno, ker nam ne daje nobene druge informacije poleg te, ki je že v Svetem pismu. Drugače rečeno, vsaka izmed naštetih mnenj je lahko prav ta dobesedni pečat zveri, ampak ob istem času so vsa ta mnenja samo spekulacije. Ni dobro dati preveč časa spekulaciji specifičnih podrobnosti.

Pomen 666 je tudi skrivnost. Nekateri so spekulirali da je to nekako povezano z 6 Junijem 2006—06/06/06. Ampak Razodetje 13 nam odkriva, da število 666 indentificira osebo in ne datum. Razodetje 13,18 pravi: “Tu je modrost. Kdor, ima um, naj izračuna število zveri: je namreč število človeka. To število je 666.” To število bo na način indentificiralo Antikrista. Že stoletja so se prevajalci Biblije ukvarjali s tem, da bi odkrili določene posameznike s številko 666. Nič nima zaključka. Zato pa nam Razodetje 13,18 pravi da število zahteva modrost. Ko pa bo Antikrist odkrit (Drugo Pismo Tesaloničanom 2,3-4), bo jasno kdo je in kako ga število 666 indentificira.

EnglishPovratek na slovensko domačo stran

Kaj je pečat oziroma znamenje zveri (666)?
Dajte to stran v skupno rabo: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries