settings icon
share icon
Vprašanje

Kako naj bi živeli življenje v luči Kristusovega ponovnega prihoda?

Odgovor


Ponovni prihod Jezusa Kristusa je blizu, to pomeni, da bi se lahko zgodil vsak trenutek. Mi, skupaj z apostolom Pavlom, pričakujemo, »da se bosta uresničila blaženo upanje in pojavitev slave vélikega Boga in našega odrešenika Jezusa Kristusa« (Pismo Titu 2,13). Ker vemo, da bi se Gospod lahko vrnil danes, so nekateri v skušnjavi, da bi nehali delati, kar delajo, in samo »čakali« nanj.

Vendar obstaja velika razlika med védenjem, da bi se Jezus lahko vrnil danes, in védenjem, da se bo vrnil danes. Jezus je rekel: »Za tisti dan in uro pa ne ve nihče« (Evangelij po Mateju 24,36–41). Čas Kristusovega ponovnega prihoda je nekaj, česar Bog ni razodel nikomur. Zato bi morali, dokler nas ne pokliče k sebi, še naprej služiti njemu in našim bližnjim. Prilike v Evangeliju po Mateju 25 nam naročajo, da tisti, ki pripadajo Bogu, kažejo to dejstvo tako, da so pripravljeni na Kristusov ponovni prihod, tako da mu služijo z viri, ki jim jih je dal, v praktičnem služenju tistim v stiski.

Ponovni prihod Jezusa Kristusa je v Svetem pismu vedno predstavljen kot velika motivacija k dejanjem, ne razlog, da bi nehali biti dejavni. V Prvem pismu Korinčanom 15,58 Pavel povzame svoje učenje o odvzemu kristjanov z zemlje z besedami: »… bodite … nadvse uspešni v Gospodovem delu.« V Prvem pismu Tesaloničanom 5,6 Pavel zaključi učenje o Kristusovem ponovnem prihodu z naslednjimi besedami: »… zato nikar ne spimo kakor drugi, ampak bodimo budni in trezni.« Umik v meniške samostane ni bil nikoli Jezusov namen za nas. Namesto tega z besedami oznanjamo evangelij, medtem ko služimo svojemu bližnjemu v kar najširšem obsegu, dokler lahko. Sam Jezus je naš najvišji zgled (Evangelij po Janezu 9,4–5). Vsi verujoči morajo torej oznanjati evangelij in služiti v praksi, dokler imajo priložnost.

Apostoli so živeli in služili, razumevajoč, da bi se Jezus lahko ponovno vrnil v času njihovega življenja. Kaj če bi se nehali truditi in bi samo »čakali«? Bili bi neposlušni Kristusovi zapovedi: »Pojdite po vsem svetu in oznanite evangelij vsemu stvarstvu!« (Evangelij po Marku 16,15). Apostoli so razumeli, da je Jezusov bližnji prihod pomenil, da morajo opravljati Božje delo. Tudi mi bi morali na vsak dan gledati kot na dar in ga izkoristiti za poveličevanje Boga v evangeliziranju, učenčevstvu in ustanavljanju cerkva. Vsak verujoči je poklican, da služi Bogu in svojemu bližnjemu v občestvu s svojo lokalno cerkvijo.

English


Povratek na slovensko domačo stran

Kako naj bi živeli življenje v luči Kristusovega ponovnega prihoda?
Dajte to stran v skupno rabo: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries