settings icon
share icon
Vprašanje

Zakaj naj ne naredim samomora?

Odgovor


Moje srce gre k tistim, ki so razmišljali, da bi končali svoje življenje s samomorom. Če si to ti ravno v tem trenutku, se verjetno v tebi prepleta ogromno čustev kot so brezupnost in obup. Počutiš se kot, da si v najgloblji jami in dvomiš, da je trohica upanja, da bi se stvari lahko izboljšale. Nikogar ne briga in ne razume od kod prihajaš. Življenje pač ni vredno...ali pač je?

Slabljenje čustev je dostikrat prisotno pri mnogih od nas. Vprašanja, ki sem si jih zastavljal, ko sem bil v čustveni jami so bila, „Ali je lahko to Božja volja, volja Boga, ki me je ustvaril?” „Ali je Bog premajhen, da bi mi pomagal?” „Ali so moji problemi preveliki zanj?”

Z veseljem ti povem, da če si boš vzel nekaj trenutkov, da premisliš in spustiš Boga v svoje življenje sedaj, bo On dokazal kako velik v resnici je! „Bogu namreč ni nič nemogoče” (Luka 1:37). Mogoče so rane iz preteklosti boleče, občutki neustavljive zavrnitve ali zapustitve. To lahko vodi do samosmiljenja, jeze, zagrenjenosti, maščevalnih misli, nezdravih strahov, ki so povzročili probleme v nekaterih tebi najbolj pomembnih zvezah. Kakorkoli že, samomor bo opustošil ljubezen tistih, ki jih nisi nameraval prizadeti; čustvene rane, s katerimi se bodo morali boriti do konca življenja.

Zakaj naj ne naredim samomora? Dragi prijatelj, ne glede na to kako težko je, vedno je in bo obstajal Bog ljubezni, ki samo čaka, da ga spustiš k sebi in mu dovoliš, da te vodi skozi predor obupa, na drugo stran, kjer je čudovita luč. On je tvoje zanesljivo upanje. Njegovo ime je Jezus.

Ta Jezus, Božji sin, se poistoveti s tabo v času tvoje zavrnitve in osramočenosti. Prerok Izaija je pisal o njem takole, „Pognal je kakor mladika pred njim, kakor korenika iz suhe zemlje. Ni imel podobe ne lepote, da bi ga hoteli videti, ne zunanjosti, da bi si ga želeli. Bil je zaničevan in zapuščen od ljudi, mož bolečin in znanec bolezni, kakor tisti, pred katerim si zakrivajo obraz, je bil zaničevan in nismo ga cenili. V resnici je nosil naše bolezni, naložil si je naše bolečine, mi pa smo ga imeli za zadetega, udarjenega od Boga in ponižanega. On pa je bil ranjen zaradi naših prestopkov, strt zaradi naših krivd. Kazen za naš mir je padla nanj, po njegovih ranah smo bili ozdravljeni. Mi vsi smo tavali kakor ovce, obrnili smo se vsak na svojo pot, GOSPOD pa je naložil nanj krivdo nas vseh.” (Izaija 53:2-6).

Prijatelj, vse to je Jezus Kristus potrpežljivo prenesel, da bi tebi bili odpušeni grehi! Kakršnokoli težo krivde nosiš s sabo, vedi, da ti bo odpustil, če se ponižno skesaš (obrni se proč od svojih grehov k Bogu). Potem me kliči na dan stiske, rešil te bom in me boš častil (Psalmi 50:15). Nič ni tako veliko in tako hudo, da Jezus ne bi mogel odpustiti. Njegovi izbrani služabniki so storili velike grehe, umor (Mojzes), prešuštvo (kralj David), fizična in čustvena žalitev, zloraba (apostol Pavel). naposled so našli odpuščanje in novo bogato življenje v Gospodu. „Popolnoma me operi moje krivde, mojega greha me očisti!” (Psalmi 51:4). Če je torej kdo v Kristusu, je nova stvaritev. Staro je minilo. Glejte, nastalo je novo. (2 Korinčanom 5:17).

Zakaj naj ne narediš samomora? Prijatelj moj, Bog je pripravljen, da popravi, kar je „razbito”...namreč življenje, ki ga imaš sedaj, ki ga želiš končati s samomorom. Prerok Izaija je napisal: „Duh Gospoda BOGA je nad menoj, ker me je GOSPOD mazilil. Poslal me je, da oznanim blagovest ubogim, da povežem strte v srcu, da okličem jetnikom prostost, zapornikom osvoboditev, da oznanim leto GOSPODOVE milosti dan maščevanja našega Boga, da potolažim vse, ki žalujejo, da se obrnem k žalujočim na Sionu in jim dam venec namesto pepela, olje veselja namesto žalovanja, ogrinjalo za hvalnico namesto potrtega duha. Imenovali se bodo Hrasti pravičnosti, GOSPODOV nasad za njegovo poveličanje. (Izaija 61:1-3).

Pridi k Jezusu in mu pusti, da obnovi tvoje veselje, srečo, koristnost, zaupaj mu, da začne novo delo v tvojem življenju. „Čisto srce, o Bog, mi ustvari, stanovitnega duha obnovi v moji notranjosti. Upornike bom učil tvojih poti, da se grešniki vrnejo k tebi. Reši me krvi, o Bog, Bog moje rešitve: moj jezik bo vzklikal tvoji pravičnosti. Gospod, odpri moje ustnice, in moja usta bodo oznanjala tvojo hvalo.” (Psalmi 51:12, 15-17).

Boš sprejel Gospoda kot tvojega rešitelja in pastirja? Vodil bo tvoje misli in korake, korak za korakom, preko njegovih besed zapisane v Svetem pismu. „Modril te bom in te učil na poti, po kateri moraš hoditi, svetoval bom, moje oko je nad tabo” (Psalmi 32:8). „On je varnost tvojih časov, bogastvo odrešenja, modrosti in spoznanja, strah GOSPODOV je njegov zaklad.” (Izaija 33:6). Še vedno se boš boril v Kristusu, a tokrat boš imel upanje. On je „prijatelj, ki je bolj vdan kakor brat” (Pregovori 18:24). Naj te milost Gospoda Jezusa spremlja v tvojih urah odločitve.

Če hrepeniš zaupati Jezusu Kristusu kot tvojemu Odrešeniku, izreci te besede v tvojem srcu Bogu. „Bog, potrebujem te v mojem življenju. Prosim odpusti mi za vse kar sem storil. Svojo vero polagam v Jezusa Kristusa in verjamem, da je moj Odrešenik. Prosim očisti me, pozdravi me, obnovi mojo srečo v življenju. Hvala ti za tvojo ljubezen in Jezusovo smrt za mojo korist.“

Si začel verovati v Kristusa zaradi tega, kar si tukaj prebral? Če je tako, potem klikni na gumb »Danes sem sprejel Kristusa«.

EnglishPovratek na slovensko domačo stran

Zakaj naj ne naredim samomora?
Dajte to stran v skupno rabo: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries