settings icon
share icon
Vprašanje

Kako imam lahko zagotovilo odrešitve?

Odgovor


Kako lahko zagotovo veš, ali si odrešen? Razmisli o vrstici Prvo Janezovo pismo 5,11–13: »Pričevanje pa je v tem: Bog nam je dal večno življenje in to življenje je v njegovem Sinu. Kdor ima Sina, ima življenje; kdor nima Božjega Sina, nima življenja. To vam pišem, da boste vedeli, da imate večno življenje, vam, ki verujete v ime Božjega Sina.« Kdo je tisti, ki ima Sina? To so tisti, ki verujejo vanj in so ga sprejeli (Evangelij po Janezu 1,12). Če imaš Jezusa, imaš življenje. Ne začasno življenje, ampak večno.

Bog želi, da imamo zagotovilo odrešitve. Ne moremo živeti krščanskega življenja tako, da bi se vsak dan spraševali in skrbeli, ali smo ali nismo resnično odrešeni. Zato Sveto pismo tako jasno opisuje načrt odrešitve. Veruj v Jezusa Kristusa in rešen boš (Evangelij po Janezu 3,16; Apostolska dela 16,31). Ali veruješ, da je Jezus Odrešenik, da je umrl, da bi plačal kazen za tvoje grehe (Pismo Rimljanom 5,8; Drugo pismo Korinčanom 5,21)? Ali verjameš, da ti lahko le on da odrešenje? Če je tvoj odgovor pritrdilen, si odrešen! Zagotovilo pomeni ›biti brez vsakršnega dvoma‹. Ko sprejmeš Božjo besedo v srce, si lahko brez vsakršnega dvoma, da je tvoja večna odrešitev dejstvo in resnična.

Jezus sam pravi za tiste, ki verujejo vanj: »Dajem jim večno življenje; nikoli se ne bodo pogubile in nihče jih ne bo iztrgal iz moje roke. Moj Oče, ki mi jih je dal, je večji od vseh, in nihče jih ne more iztrgati iz Očetove roke« (Evangelij po Janezu 10,28–29). Večno življenje je preprosto večno. Nihče, niti ti sam, ti ne more odvzeti Kristusovega daru odrešitve, danega od Boga.

Božjo besedo hranimo v svojem srcu, da ne bi grešili zoper njega (Psalm 119,11), in to vključuje greh dvoma. Vesêli se v tem, kar ti pravi Božja beseda – da lahko živimo v zaupnosti, namesto da bi dvomili! Imamo zagotovilo iz Kristusove besede, da je naša odrešitev nedvomna. Naše zagotovilo temelji na Božji ljubezni do nas po Jezusu Kristusu.

EnglishPovratek na slovensko domačo stran

Kako imam lahko zagotovilo odrešitve?
Dajte to stran v skupno rabo: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries