settings icon
share icon
Vprašanje

Ali bomo lahko videli in spoznali svoje prijatelje in družino v nebesih?

Odgovor


Mnogi ljudje pravijo, da je prva stvar, ki jo želijo storiti, ko bodo prišli v nebesa, da bi videli vse prijatelje in bližnje, ki so prišli v nebesa pred njimi. V večnosti bo veliko časa, da vidimo, spoznamo in preživljamo čas s svojimi prijatelji in družino. Vendar to za nas ne bo najpomembnejše v nebesih. Veliko bolj se bomo posvečali čaščenju Boga in uživanju nebesnih čudes. Naše ponovno srečanje z bližnjimi bo bolj verjetno izpolnjeno s spominjanjem na Božjo milost in veličastje v našem življenju, na njegovo čudovito ljubezen in mogočna dela. Še bolj bomo uživali, ker bomo lahko slavili in častili Gospoda v družbi drugih kristjanov, še posebno tistih, ki smo jih ljubili na zemlji.

Kaj pravi Sveto pismo o tem, ali bomo lahko prepoznali ljudi v življenju po smrti? Kralj Savel je prepoznal Samuela, ko je čarovnica iz En Dora poklicala Samuela iz kraljestva mrtvih (Prva Samuelova knjiga 28,8–17). Ko je Davidov novorojenec umrl, je David izjavil: »Jaz pač pojdem k njemu, on pa se ne bo vrnil k meni« (Druga Samuelova knjiga 12,23). David je predpostavljal, da bo lahko prepoznal svojega sina v nebesih, kljub temu, da je umrl kot dojenček. V Evangeliju po Luku 16,19–31 so bili Abraham, Lazar in bogataš vsi prepoznavni po smrti. Med preobrazbo na gori sta bila Mojzes in Elija prepoznavna (Evangelij po Mateju 17,3–4). V teh primerih se zdi, da Sveto pismo pravi, da bomo po smrti prepoznavni.

Sveto pismo pravi, da ko pridemo v nebesa, »mu [Kristusu] bomo podobni …, ker ga bomo gledali takšnega, kakor je« (Prvo Janezovo pismo 3,2). Tako kot je naše zemeljsko telo od prvega človeka Adama, bo naše vstalo telo podobno Kristusovemu (Prvo pismo Korinčanom 15,47). »In kakor smo nosili podobo zemeljskega, bomo nosili tudi podobo nebeškega. Kajti to, kar je propadljivo, si mora obleči nepropadljivost, in kar je umrljivo, obleči neumrljivost« (Prvo pismo Korinčanom 15,49.53). Mnogi ljudje so prepoznali Jezusa po vstajenju (Evangelij po Janezu 20,16.20; 21,12; Prvo pismo Korinčanom 15,4–7). Če je bil Jezus prepoznaven v svojem vstalem telesu, bomo tudi mi prepoznavni v svojem vstalem telesu. Da bomo lahko videli svoje bližnje, je veličasten vidik nebes, vendar gre v nebesih veliko bolj za Boga in veliko manj za nas. Kakšen užitek bo, ko bomo ponovno združeni s svojimi bližnjimi in za vso večnost častili Boga z njimi.

EnglishPovratek na slovensko domačo stran

Ali bomo lahko videli in spoznali svoje prijatelje in družino v nebesih?
Dajte to stran v skupno rabo: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries